Neon Tetra Kuyruk/yüzgeç Erimesi


fourfourtwoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2018
İl: Konya
Mesaj: 202
fourfourtwoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2018 18:38
Herkese merhaba , iyi forumlar ve hobiler.

Benim lepistes+moli akvaryumum var. Hacim 85 litre civarı ve içerisinde genellikle ortalama boyutlara ulaşmak üzere olan yavrular var. Yetişkin canlı doğuran olarak sadece 6 moli var. 1 vatoz ve 4 de eskilerden kalma neon tetra var, yetişkin balıklara ek olarak.

Açıkçası vatozum, molilerim, lepistes yavrularım ve moli yavrularım Allah'a çok şükür gayet sağlıklı durumdalar. Fakat 4 Neon Tetra'yı birkaç ay önce sağlıklıyken akvaryumumda bulundurmamak istemiştim, çünkü canlı doğuran ve neon tetra'nın birlikte pek benzer şartlarda yaşamadığını birkaç ay önce öğrenmiştim. Ama alıcı bulamamıştım. Gel gelelim, bu Neon Tetra'ların 1-2'sinde Neon Tetra hastalığı başladı 2-3 ay önce filan. Tedavisi yokmuş sanırım ve diğer balıklara bulaşıcı da değilmiş. O yüzden alıcı da bulamayınca akvaryumumda tutmaya devam ettim. Bugün ise akvaryumumu incelerken Neon Tetra'ların 2-3'ünde kuyruk ve yüzgeç erimelerinin olduğunu, hatta birinde bu hastalığın bir hayli fazla ilerlediğini gözlemledim.

Şimdi sizlere bazı sorularım var,

Neon Tetra'lardaki kuyruk/yüzgeç erimesi canlı doğuranlara bulaşır mı ? Elimde şu an boş olarak sadece küçük(7-8 litrelik) akvaryum var. Yine de ayrı akvaryuma almalı mıyım Neon Tetra'ları ? Uygulayabileceğim tedavi yöntemleri mevcut mu ve neler ?

Niğde'de olan var ise ve hasta da olsa ben yeterli hacimdeki bir akvaryumda bakabilirim diyen var ise ücretsiz olarak verebilirim dostlarımı.

EDİT : Ayrı akvaryuma aldım. Yapmam gereken bir şey var mı, herhangi bir tedavi vs. ?[EDIT]NewKing,2018-10-05 19:45:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir