Neon Tetra Ve Rasbora


mertsarıtuncÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 18
mertsarıtuncÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 00:22
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):130 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:melek (6 adet)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Kısmet olursa haftaya 20 neon tetra 20 rasbora almayı düşünüyorum.Bu balıklar bildiğim kadarıyla hassas balıklar.Balıkları ana tanka atmadan önce boş olan akvaryuma ilaç atıp onları 2-3 gün tedbir amaçlı tutmalımıyım yoksa direk ana tanka atmalımıyım? eğer ilaç tavsiye ederseniz adını söylerseniz sevinirim.

Sağlıklı Balıklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sibesaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 272
sibesaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 00:33
Balıkesir de bir hobici daha görmek çok iyi balıkalarınızı kesinlikle hemen atmayın ilaç ile hazırlanmış derken neyi kast ettiniz ? Ben permasol ile hazırlanmış bir kapda kısa süreli banyo yaptırıyorum ardından başka bir kaba burada kendi geldikleri su oluyor bir bardak ana tankımdan su ekliyorum ve içeriden bir bardak su atıyorum bu şekilde sıcaklık su değerleri falan eşitlendikten sonra 2-3 saat kadar o suda bırakıyorum en önemli faktörlerden biri sıcaklık balıkları kepçe ile ana tanka alıyorum. (tanıdık birinden alınmış ise bunu yapıyorum ) dışarıdan gelen ve süphelendiğim balık olursa karantina tankında 3-5 gün bırakıyorum. Balıklarınızı nereden alacaksınız ? Hangi akvaryumcudan bilidğim kadarıyla balıkesire cuma günleri toptancılar geiyor cuma akşam üstü veya cumartesi sabah erken almak daha mantıklı geliyor secebiliyorsunuz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SELAMİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1319
SELAMİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 09:42
Balıklar saglıklı ise hiç bir ilaç kullanmayın sadece adaptasyon için balıklarınızı büyük bir kaba koyun bol hava verin getirdiğiniz su ile boşaltın ana tankınızdan biraz su alın ve azar azar balıkların oldugu yere ekleyin yarım saat kadar bu işlemi yapın balıklar sizin suyunuza alışsın ondan sonra sadece balıkları akvaryumunuza ekleyin getirdiğiniz suyu hiç bir zaman akvaryumunuza dökmeyin 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir