Neon Tetralarınıza İyi Bakın:


Imperfectnest495Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2012
İl: Diyarbakir
Mesaj: 574
Imperfectnest495Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2016 18:05

Öncelikle herkese merhabalar;
Bugün sizlere; Hor ve dayanıksız görülen, herkesin dayanıksız ve hastalıklı olarak bildiği, neon tetraları, dilim döndüğünce anlatmaya ve aslında çok da korkulası bir balık olmadığını göstermeye çalışacağım.

Latince adı, Paracheirodon İnnesi olan bu minik parlak balığın yaşam alanı Güney Amerika'dır son derece barışçıl bir karma akvaryum balığıdır ve ortalama bir süs balığı kadar da dayanıklıdır.

Bu balıklarla ilk tanışmam ilkokul yıllarımda oldu, 200 litrelik karma canlıdoğuran tankıma 13 tane almıştım, akvaryumumda oluşan nitrat patlaması, yetersiz temizlik ve filtreleme gibi etkenlerle dayanabildiklerine bizzat şahit oldum ve üstelik çoğu kez akvaryumun altını üstüne getirdim, dekor değişikleri yaptım. Buna rağmen sadece 4 tanesi beyazlaşıp ölmüştü (Neon tetra hastalığı dedikleri illet) Sonra yer yetersizliği nedeniyle akvaryumu boşaltıp, balıkları satmıştım. İşte bu zamana kadar (Yaklaşık 2,5 sene) canavar gibiydiler.

Sadede gelirsek; Bu nadide balığı, temel akvaryum bilgisi olan her insan besleyebilir, öyle çokta korkulacak bir balık değil aslında.

En az 6'lı sürü halinde, çok akıntı bulunmayan, bol bitkili, yeterli filtrasyonu olan, koyu tabanlı ve bol bitkili, yanına; küçük tetra ve rasbora türleriyle, seyir zevki yüksek bir akvaryum kurmanız çok kolay. Bir tetra tankınız varsa mutlaka aklınızda olması gereken bir türdür.

Herkese mutlu, keyifli bir hobi ve huzurlu bir akvaryum diliyorum ...


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/122935/Neon_Tetra.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/122935/Karma_Neon_Tetra.jpg[/IMG][EDIT]İBOW@R,2016-03-08 18:10:21[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir