Neon Ve Zebra


TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2014
İl: Izmir
Mesaj: 114
TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2016 17:51
Suda çözünebilen (yapay ürünler, boyalı, vs) suya salınım yapar. Suyun çabuk kirlenmesine ve bunula birlikte suyun ph dengesinin bozulmasına neden olur. Bu durum balıklar için hoş bir durum değildir ve ölümler başlar. Bu nedenle suda salınım yapmayan ve doğada bulunan doğal ürünler tercih etmekte fayda var.[EDIT]Taylan,2016-06-03 17:52:52[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukDenizÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2016
İl: Balikesir
Mesaj: 23
FarukDenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2016 00:47
Bu gün 9 tane daha neon aldım kum konusunda çook kararsızım ya akvaryum kuruluyken kumu Nasıl değiştireceğimin derdindeyim görüntü olarak güzel duruyor ancak salınım konusunda endişe ediyorum kumları aldıktan sonra 7 8 defa hamur gibi yoğura yoğura yıkadım renk attı ancak şuan akvaryumda en ufak bir renk değişikliği bile yok. Kumun rengi çok hoşuma gitti ancak balıklarımın ölmesini hiç istemiyorum her halde değiştiricem ancak şu aralar baya bir harcama yaptım inşallah en kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum petshop dakilere güvenmiyorum çoğu bir şey bilmiyor sadece para kazanmaya gelmiş durumdalar bitkiyi onlardan almiycam internetten sipariş etmeyi düşünüyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

suleymanl144Çevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 39
suleymanl144Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2016 01:45
Faruk bey güzel balıklar seçmişsiniz.
bendede Danio ve tetralar var.
Gerçekten dayanıklı balıklar.
Özellikle daniolardan çok kolay yavru alırsınız.
Kum seçiminiz biraz talihsiz olmuş.
Keşke doğal yapılı bir kum tercih etseydiniz.
Bitki düşünüyorsanız zemine toprak ilave etmelisiniz.Tabi bence önce mavi kumu atmalısınız.
Ücretsiz ilanlarda bitki veren bi arkadaş var.[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bol_miltarda_riccia_i26852.asp[/URL]
Sağlıklı balıklar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2014
İl: Izmir
Mesaj: 114
TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2016 03:06
Faruk Bey bildiğim kadarıyla iki yöntem var. Bunu hiç denemedim fakat daha önceden okumuştum. Anladığım kadarıyla elinizde bakteri kültürü henüz oturmamış bir akvaryum var ayrıca görünen o ki kum miktarınız çok fazla değil. Aslında kaybedecek çok bir şeyin olmaması (burada bahsettiğim balıklarınız değil bakteri kültürü) ve kum oranını bir avantaj olarak görebiliriz.

Birinci yöntem balıklarınızı akvaryum suyunu yüzeyden çekerek başka bir tanka aktarmak ve geriye kalan su ve kumu boşaltarak yerine yeni kumu eklemek. Sonrasında akvaryumdan aldığımız su ile balıklarınızı yeni kurulum yaptığımız tanka aktarmak olacak. Hazırda bir miktar dinlendirilmiş su bulundurursanız iyi olur, ihtiyacınız olabilir.

İkinci yöntem ise bence daha mantık olan sifonlama yöntemi ile kumu çekmek. Benim anladığım kadarıyla işlemde hızlı davranmak lazım ve bir hortumun ucuna pet şişenin baş kısmını keserek ekleme yapabilirseniz aynı anda daha geniz alanı sifonlaya bilirsiniz. Sizin avantajınız burada kum miktarınızın az olması. Yine dinlendirilmiş su bulundurmakta fayda var derim.

Söylediğim gibi bu yöntemi daha önce hiç denemedim sadece daha önceden okumuştum. Ben sadece şöyle düşündüm biyolojik dengesi henüz oturmamış bir akvaryumum var bakterinin "b" si henüz yok ilerde salınımdan sorun yaşamaktan ise en baştan düzelterek balıklarımı gizli bir tehlikeden kurtarmayı düşünürdüm. Tartışmaya açık bir yöntem karar sizin.

Petshopların çoğu yanıltabiliyor forumda birçok ilan var bunları inceleyin. Ayrıca atacağınız her adımla ilgili forumda bir konu bulabilirsiniz. Örnek vermek gerekir ise bitki ekleme, kum ekleme, dekor ekleme vs. gibi yapmadan önce forumda araştırmanız yararlı olacaktır. Hata yapmanızı büyük ölçüde engeller.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir