Neye Göre bitkisel, neye göre hayvansal yem?


Alish23Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 22
Alish23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 00:25
Forumu okuyorum ama sürekli bitkisel ağırlıklı - protein ağırlıklı şeklinde bir ayrım yapılıyor. E bitkisel yemlerde de protein var. Hala daha bir yemin bitkisel mi hayvansal mı olduğunu neye göre ayırdığınızı tam anlayamadım. Örneğin forumda okuduğum kadarıyla ve en çok kullanılan 3 bitkisel yem olduğu için;

1- Sera Flora:

İçerik:
Balık unu, buğday unu, bira mayası, Ca-Caseinat, spirulina, tüm yumurta tozu, gammarus, deniz yosunu, ısırgan, alfalfa, bitkiler, balık yağı, kırmızı biber, ıspanak, maydonoz, yeşil kabuklu midye unu,havuç.

protein %42.7
yağ %6.7
fiber %3.2
kül %11.8

2- Tetra vegetable:

İçerik:
Balık ve balık ürünleri, tahıllar, maya, bitkisel protein ekstraktı, yağlar, yumuşak ve kabuklu deniz ürünleri, deniz yosunu, şeker, lesitin, vitaminler, doğal renklendiriciler ve koruyucular.

protein %47
yağ %8.5
lif %2
kül%0.5
su%6

3- Tetra PRO Vegetable:

İçerik:
Balık ve balık ürünleri, bitkisel protein ekstraktı, tahıllar, maya, deniz yosunu, yağlar, yumuşak ve kabuklu deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, şeker, bitkisel orjinli ürünler, lesitin, sitrik asit, karnitin, doğal renklendiriciler ve koruyucular.

protein %46
yağ %12
lif %3
kül%11
nem%9

Bu yemlerde de hayvansal içerikler mevcut. Protein mevcut. Neye göre hayvansal, neye göre bitkisel diyebiliyorsunuz? Örneğin Sera Discus Granulat bitkisel midir hayvansal mıdır? Sera floradan neredeyse hiç farkı yok ama hayvansal yem olduğu söyleniyor? Kesinlikle hayvansal olan yemde bu yemlerde olmayan ne mevcut?

Demasoni beslediğim için yemlemeye dikkat etmeye çalışıyorum ancak işin içinden çıkamadım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Alish232011-04-15 00:34:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rafi60Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2008
İl: Tokat
Mesaj: 1525
Rafi60Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 00:49
BU saydıklarınız bitkisel içeriği ağır basan ancak proteinle zenginleştirilmiş yemler.Zira her canlı proteine ihtiyaç duyar.Size bir örnek vereyim.İce blue lar kökende otçul balıklardır.Kaya üzeründeki yosunları kazırlar doğal hayatlarında ancak dietlerinde fotosentez yapan planktonlarda vardır ve bu sayede protein ihtiyaçlarınıda karşılarlar.Demasonilerde m bunalar içerisinde en otçul beslenen balıklardandır.Ve yosun kazıyıcılardır.Ancak onlarda proteine ihtiyaç duyarlar.Yosun kazıyıcılar oldukları için dietlerinin önemli kısmını sprilluna yosunu içeren yemler ve bitkisel ağırlıklı yemler kaplamalıdır.Ancak haftada 1 yada 2 öğün protein yönünden zengin yemlerle beslenmelidir. Ben uyguladığım yöntemi size söyleyim isterseniz.
Ana yemim sera granu green -2 günde 1 öğün sera sprilluna tablet haftada 1 öğün nls chicli formula ve ertesi gün haşlanmış ıspanak yada salatalık ve ertesi gün su değişimi.Sağlıklı hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madstormÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2843
madstormÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 11:37
Bitkisel yemler içerik olarak deniz yosunu, spıruluna, ıspanak, ısırgan otu vb. tarzda bitkisel gıdaları fazla oranda içerir. Protein sizi yanıltmasın protein her canlı için gereklidir.
 
Şöyle bir örnek verelim; Bitkisel yemlerdeki spıruluna oranının yüksekliği yemi daha besleyici yapar. Tüm tropheusçuların gözbebeği bir yem olur.
Oysa spıruluna doğadaki protein oranı en yüksek gıdalardan biridir.
 
Düşünsenize o zaman bu mantığa göre bitkisel yemlerde spırulunanın az olması gerekirdi.
 
spıruluna           protein                          % 70
sığır eti              protein                          % 17,4
sardalya            protein                          % 20,6
alabalık             protein                           % 19,2
 
Burada önemli olan içeriğindeki bitkisel malzeme çokluğu ve besleyici özelliğidir.
madstorm2011-04-15 11:38:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 11:43
Her canlıda protein vardır,üstelik bazı bitkilerde ve yosunlarda protein daha yoğundur ancak sindirilebilirlik diye de bir kavram vardır.Faydalanma oranları farklıdır.Yani yemler bitkisel ve hayvansal olarak ikiye ayrılır.Bitkisel ve proteinsel diye değil.Bu bilmeyen insanların uydurduğu saçma bir ayrımdır.Hatta Bitkisel ve Etçil gibi saçma bir ayrımı da duyabilirsiniz.Yem mi etçil!?
Yem rasyonlarında belirli bir besin dengesi sağlamak adına markaların seçtiği bir standart bileşik vardır.Bunun üstünde ekleme çıkarma yaparak yemlerini farklılaştırırlar.Mesela hepsinde spirulina olabilir ama kimi yemde daha fazla, kimi yemde daha azdır.Her ne kadar orda ne kullanıldığı yazsa da hangi oranlarda katıldığı yazılmaz.Bunlar markaların kendi bilgileridir.Aleni olarak paylaşılmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir