Nitrat neden düşmüyor?


barayÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2009
İl: Sanliurfa
Mesaj: 62
barayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 23:08
Selamlar Akvarist arkadaşlar. Akvaryumu kurarken misket gübre kullanmıştım Sanırım bu gübrelerdem dolayı tetra no3 testi ile yaptığım nitrat testleri çok yüksek çıkıyordu. Akvaryumda bulunan dört discusumdan birinin ölümü diğer ikisinin de kapkara olup-hatta birisi yan yatıyordu- hareketsiz kalmaları üzerine nitratın buna sebep olduğunu düşünerek bu sabah 150 lt lik tankımı tamamen boşaltıp tüm kumu çıkardım ve tamamen yıkadım ve 40 ltsi eski akvaryum suyu 110 litresi ise damacana su olarak suyu da yeniden doldurdum. Ardından yeniden test yaptım ve nitrat aynı. bu nasıl oluyor bu nitrat nereden geliyor çözemedim. Yani saatlerce uğraştığıma mı yanayım,işten boşuna izin aldığımamı yanayım-korkunç yoğundum gerçi bu bir gün tatil çok yorucu olmasına rağmen bir yandan da çok iyi geldi aslında ama- bilemiyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımlarını esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keyvmenÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 162
keyvmenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 01:44
Dis filtrenizi temizleyip,elyaf degisimini yaptiktan sonra bir kac gun dip cekimi yapip taze su ekleyin. Benim aklima simdilik bu kadari geliyor, insallah normale doner..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cetinÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 305
cetinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 02:14
Merhaba,
 
1) Acilen filtrenizi temizledikten sonra mümkün olduğunca filtrenize ve akvaryumunuza bir file içinde Zeolit (Klinoptilolit) ekleyin ...
2) Düzenli su değişiminizi sıklaştırın. (günlük min %20)
3) Bitki popülasyonunu arttırın.
4) Şartlar düzelene kadar imkanlar dahilinde başka bir karantina tankına balık aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.
 
Yaptığınız temizlik gözönüne alındığında çok ciddi bir biçimde doz aşımı gerçekleşmiş.
 
Farklı bir nitrat ölçerde bulundurun derim.
 
Bir hafta içinde şartlarımız düzelecektir.
 
Bir hafta sonrasında tekrar zeolit değişimi yapabilirsiniz.
 
Tercih edilecek bitkiler :
 
1) Riccia (Yüzey bitkisi olmasına rağmen sudaki nitratı hızlı emmesi dolayısıyla )
2) Füjer (Ceratopteris Cornuta) Hem yüzey, hem dip bitkisi olarak
3) Limon, tütün vs
 
kullanabilirsiniz.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur.Çevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6
timur.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2010 17:25

Merhaba aranıza yeni katıldım ve bir sorum olucak cevaplarsanız sevinirim ve başına gelen varmı bilgi almak isterim. Çok uzun zamandır akvaryum bakmaktayım frontozalarım var ve yeni bir tank daha kurdum nedenmi discus hastalığı sarmaya başladı tabi problem ph nitrat bir parmak kalınlıgında dera çakılı dört kök anibias ehaim 2228 dış filitre yeterli oksijen eee balıklarıda attık sonuç  nitrat yüksek ph yüksek 3 çöpçü 2 cüce vatoz 10 neon ilk hafta güzeldi sonra dip çöplüge döndü dip çekimide yapıyorum ama başa çıkılmıyor su berrak ama degerler yüksek discuslar yem yemiyor ne ev yapımı nede hazır tetrabitis sonuç olarak bu balıklara yazık olmasınsuyu boşaltıp kumsuzmu yapsam zararı olurmu tank 125-50-60 ebatlarında 10 adet discus 6-8 cm boyunda kumsuz diyorum ama kum dedigim elinizi serçe parmağı büyüklügündeki çakıllar işte ikilem bu birde balıklar küçük olduğu için kumlu akvaryumda yanık kalırlarmı nedense hemem hemen herkes kumsuz ve bitkisiz akvaryumları tercih ediyor acaba benmi hata yapıyorum bu balıklar için utangaç derlerdi insan bakmaya başlayınca anlıyor :)şimdilik renkleri canlı balıkların bir kısmı mert taşkıran menşeyli diğerleri bir arkadaşımdan hediye yazık etmiyeyim diye görüşlerinizi bekliyorum uzun zamandır bakan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

timur.2010-03-20 17:59:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keyvmenÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 162
keyvmenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2010 17:51
Timur Bey merhaba, akvaryumda istenmeyen bir olayla karsilastiginizda daha kolay mudahele edebilmeniz icin, camacam olarak kullanmanizi tavsiye ederim. Bende ilk baslarda bitkili ve neonlu akvaryum hayaliyle baslamistim , doldurmustum neon ve bitkileri. Sorunlar baslayinca herseyi cikarip camacam olarak kullanmaya basladim. Simdi masallah en kucuk bir problem yasamiyorum. Birde discuslarinizi yeni eklediyseniz , yem yemeleri akvaryuma alismalari bakimindan biraz zaman aliyor, bilginize..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir