Nitrifikasyon Bakterileri !


EsenaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 22
EsenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2020 22:03
Arkadaşlar kimisine göre iç filtrem yararlı bakteri üretmiyor kimisine göre üretiyor ama ben bunları ihmal edebilirim. Yok edebilirmişim yani o kadar önemsiz üretiyormuş. 80 litre suda kaplumbağa bakıyorum. Yararlı bakteri üretmiyorsam iç filtreyi fişten asla çekmememin pislik harici mantığı ne diyorum ona da kötü bakterilerin üremesini engeller diyen var engellemez diyen var. Dış filtrem yok bir süre daha almayı düşünmüyorum. İç filtreme aktif karbon halka bioball koyup ( bunu nette yaptiklarini gordum ) kullansam yararlı bakteri üretebilir miyim ? - en azından zehirlemeyecek kadar is gorurler mi ( bunu da duydum cunku dis filtresiz amonyak patlamasi olurmus:) bu arada ic filtrem yararli bakteri uretmiyorsa akvaryum suyuyla yıka faydali bakteriler olur demelerinin mantigi nedir nitrifikasyon bakterileri haric baska faydali bakteriler mi var ben haftada bir ic filtre temizliyorum. Benim akvaryumumda yararli bakteri var mi yok mu. Camda bile oluyorlarmis daha çok aktif olduklari yer dis filtreymis ic filtreye dediklerimi yapsam amonyak konusunu halletmis olur muyum. Tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serhat.KaymakÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 430
Serhat.KaymakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2020 09:35
Merhaba

İç filtre de dış filtrede bakteri tutar iç filtreler akvaryum suyunun içinde bulunduğu için biyolojik filtrasyon dış filtreye nazaran çok çok daha az olur. İç filtreler bakteri tutmasından ziyade asıl kullanım amacı mekanik temizlik sağlamaktır.Çok ufak boyutlu akvaryumlarda iç filtreler yerine bence şelale askı filtreler veya onun yerine bakteriyi çok iyi tutan pipo filtreler tercih edilmeli diye düşünüyorum.Şelale askı filtreler akvaryum dışında bulunduğu için iç malzemelerinin kaliteli doldurarak kullanabilir biyolojik filtrasyon da yapabilmektedir.
Gelelim sizin konunuza iç filtre kullanarak kaplumbağa besleyebilirisiniz fakat kaplumbağalar balıklara göre çok daha fazla suyu kirleten canlılardır ben şahsen beslediğim için söylüyorum şuan 13 yaşında kırmızı yanaklı su kaplumbağam kuzenimde hala yaşamakta sizin burada yapmanız gereken iç filtrenizi tamamen biyolojik filtrasyon malzeme ile doldurmak ve düzenli olarak 2 günde bir %50 su değişimi yapmak bu sayede suyunuz bozulmaz ve iç filtre ile dış filtre alana kadar idare edebilirisiniz.Bu hususta yemlemeye çok dikkat ederek yemleme yapmalısınız.Eğer kaplumbağanız ufak ise akvaryum ortamında bakıyor iseniz mutlaka ısıtıcı kullanın kışın su kaplumbağaları ısıtıcıya ihtiyaç duyuyor.Aynı zamanda suyun içindeyken çıkıp durabileceği dağcık oluşturmanızı tavsiye ederim kaya ile veya kaplumbağalar için satılan adalar ile oluşturabilirisiniz.Gün ışığı lamba veya floresan kullanarak 5 6 saat akşamları ışıklandırma verip daha mutlu olmasını sağlayabilirisiniz.

Biyolojik filtre malzemesi olarak önerim şu ürünler;
1.Sera Siporax
2.Substrat Pro
3.Seachem Matrix
4.Tropical Poro Ring

bu ürünlerden birini tercih edebilirisiniz kovadan bölme şeklinde satılıyor çoğu sizin iç filtreniz için muhtemelen 250 ml malzeme yeterli gelir.İç filtre içerisinde sünger ve elyaf kullanmadan tamamen bu malzemelerden birini koyarak en azından bakteri tutturup suyunuzun berrak kalmasını ve su değerlerini canlı bir hayvanın yaşam koşuluna uygun olmasını sağlayabilrisiniz.

Benim önerim bunlar belki başka arkadaşlar farklı yöntemler ile de fikir verebilir sünger ve elyafta bakteri tutar fakat yukarıdaki malzemeler kadar yüzey alanına sahip olmadığı için onlar kadar bakteri tutamaz.

[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2020 10:46
Sera Siporax Mini alın boyutları küçük. Karbonun kullanım amacı farklı. Suyu temizler, bakteri tutmaz. Hem ayda bir değiştirmek gerek eğer değiştirmezseniz işlevini kaybeder. Sevgiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsenaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 22
EsenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2020 06:11
19 yaşında vardır kaplumbağam. Akvaryum 160 litre. Sık su değişimi yapma dediler diye hatırlıyorum. Akvaryumu temizlemeden koku gitmiyordu. Komple akvaryum asla temizlememi söylediler. Ve asla filtre fisten cekme asla akvaryum temizleme diyenler oldu ben o yuzden gerildim acikcasi cunku bir gecede facia olurmus gibi konustu bana balik degil bu sonucta ve ic filtre bakteri uretmez diyen ama fisten cekme diyen var o da garip. Ic filtreyi akvaryum suyuyla temizlersem nasil arindiracagim ki yine o sekilde yaptigimda oldu. O grupta bunaldim acikcasi buraya sormak istedim ve gunlerdir kafa karisikligi olmustu yazdiklariniz asiri net yani sora sora ulastigim sonucu aninda yazmissiniz tesekkur ederim. Benim uyuduğum yere çok çok yakın akvaryum ve evde daha uygun bir yer ayarlamaya çalışıyorum. Ses oluyor denilenlere gore temizlik yapmamaliyim dis filtre benim icin 2.bir ses. Dip cekim yapiyordum ic filtreyi gunduz calistirip temizliyordum. Su temiz ama kisa surede koku oluyor. Ben bakteri kulturu alsam nette gordum onu kullansam olur mu. Dedikleriniz cok kiymetli. Tesekkurler

[QUOTE=goldfishlove]Sera Siporax Mini alın boyutları küçük. Karbonun kullanım amacı farklı. Suyu temizler, bakteri tutmaz. Hem ayda bir değiştirmek gerek eğer değiştirmezseniz işlevini kaybeder. Sevgiler...[/QUOTE][QUOTE=goldfishlove]Sera Siporax Mini alın boyutları küçük. Karbonun kullanım amacı farklı. Suyu temizler, bakteri tutmaz. Hem ayda bir değiştirmek gerek eğer değiştirmezseniz işlevini kaybeder. Sevgiler...[/QUOTE][QUOTE=goldfishlove]Sera Siporax Mini alın boyutları küçük. Karbonun kullanım amacı farklı. Suyu temizler, bakteri tutmaz. Hem ayda bir değiştirmek gerek eğer değiştirmezseniz işlevini kaybeder. Sevgiler...[/QUOTE]


Aktif karbon ilaclamadan sonra kullanilir yaziyor. Sera siporax mini suyu temizliyor mu yine

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir