Nitrojen Döngüsü Ve İlk Akvaryumun Başlangıcı?


ssalihÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2019
İl: Ankara
Mesaj: 46
ssalihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2019 16:51
Hızlı cevap ve yardımınız için teşekkür ederim. Asıl bahsetmeye çalıştığım şey bakteri kültürünün kendi tüpü/şişesi içinde köpürmesiydi acaba taşınma sırasında çok soğuğa mı maruz kaldı da kutu içinde öldüler diye sormuştum fakat tankın içinde de su seviyesi üstünde ufak miktarda baloncuklar toplanıyor bunu da cevaplamış oldunuz, sanırım bakterilere yardımcı olsun diye attığım yem biraz büyük kaçtı bu da baloncuklara sebep oldu 2gün önce bir tane Hikari Tropical Sinking Wafers atmıştım amonyak kaynağı olsun diye yem biraz çözüldü yanlarında çatlaklar oluştu ama fazla kaçtı galiba birkaç gün daha yem eklemeyip onu tek amonyak kaynağı olarak bırakıcağım.

Dediğim gibi cevabınız için teşekkür ederim yanlışlıkla başka bir soruma cevap oldu[:)))]

Asıl soruma gelicek olursak Seachem stabilityi kullanmadan önce iyice çalkalıyorum kapağını açtığımda kendi şişesi içinde beyaz köpürme görüyorum göreceli olarak hızlı bir şekilde kayboluyor bu köpürme kendi kendine yine de sorayım dedim acaba bu bakteri kutusunda ölü mü geldi benim elime?

Ayrıca, tetra ve corydoraların hepsi için Hikari Tropical Sinking Wafers yem olarak kullanıcam planıma göre bu yem yere çökmeden önce neonlar da havada ısırıp tutup parçalayarak yiyebilirler değil mi? Tabi zamanla değişik çeşitlerde yem kullanarak beslenmelerini zenginleştiriceğim ama başlangıç olarak bu yem uygun olur mu? Yaklaşık 5mm çapı olan daire şeklinde bu yem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir