No Planaria Uygulaması


numan85Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2013
İl: Kirsehir
Mesaj: 363
numan85Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 15:29
Arkadaşlar, Planaria özellikle birçok karides sevdalısının başının belasıdır ve birçok balık türü (doğal düşmanı hala araştırılmakta) bu canlıyı yemiyor, yiyemiyor.
Benimde başıma bir bitkiden gelen planaria 7 adet tankıma zaman içinde bulaştı önceleri önemsemediğim bu canlı çoğalınca zararı ortaya çıkmaya başladı, yavrular önemli oranda azalmaya yumurtalı dişiler yumurtalarını atmaya başlamışlardı.
Canıma tak dedirten olay ise üretim tanklarımı incelerken karnına yumurta indirmiş bir dişim garip garip zıplıyordu daha yakından baktığımda yumurtaların içinde planaria gezinmekte olduğunu gördüm  hayvan cagız da ondan kultulmak için zıplayıp duruyormuş  Aman dedim bu hayvanın cektiği eziyet yeter hemen çözüm bulmalıyım, forumda andozol uygulamalarını gördüm gittim hemen andozol tablet aldım ama dedim bu ilacın etkisi nasıl? öyle ya hadi tanka direk eklenince karideslerime zarar verirse iyikide öyle yapmışım
Şırıngayla 20-30 planariariyi tanktan çektim aldım bir kavanozu içine boşaltttım planariaları, andozolüerittim arkadaşaların dedikleri oranda onuda saldım kavanozun içine haydi bismillah artık ölmelerini bekliyorum saatler geçti planarialar hala istiflerini bozmadan dalga geçer gibi dolaşıyorlardı, aradan 1 gün geçti uyandım gözlerimi açtım direk kavanoza uzandım  bana nanik yaparcasına dolaşıyorlar hala, sinirlendim 250mg andozolude eritip 1ltlik kavanozdaki planariaların üzerine boşaltttım, akşam oldu eve geldim artık ölmüşlerdir diye ama o da ne  suyun üstünde yanında tabanda dolaşıyorlar hala bazıları yavaşlamış gibi geldi ama o konudada şaka yapmış keretalar bana artık bıraktım nezaman sonuç verecek diye ve 1 gün 2 gün 3 gün derken 5. gün artık sinirden kavanozu boşalttım. artık yaşamlarına kanalizasyonda devam erderler.

Gelelim Başarısızlığın ardından başarıya:

No planaria ilacını biliyordum fakat hem pahalı olması hemde yurt dışında bulunması sebebiyle bir türlü cesaret edip alamıyordum çünkü birkaç yurt dışı siparişim gürüğe takılmış ve alamamıştım. bir cesaret bu ilacı sipariş ettim (ilaç dediysem içeriğini araştırdığımda bitkisel olduğunu gördüm, zaten neredeyse bütün ilaçlar bitki kökenli değil mi?) ve geldi ilk uygulamayı artık gözümü karartıp üzerinde yazdığı şekilde 1 tankımda denedim, uygulamayı yapıp eve gittim ertesi günü iple çektim işten çıkar çıkmaz tankaların yanına gittim uygulamayı yaptığım tanka baktım ve ne göreyim 1 adet bile gözükmüyor, yinede planarialarımın(nasıl sahiplendiysem) en çok sevdiği yemden tanka tattım yarım saat içinde toplanmaları gerekiyorlardı ama ne gelen var ne de giden %50 su değişimi yaptım, bir gün daha beklemeye karar verdim diğer tanklara uygulamak için, ertesi gün dahi hiç bir şey yoktu pakette yazan oranda bir uygulama daha yaptım ertesi gün yine su değişimi ve 3. gün bir uygulama daha ve 4. gün su değişimi. uygulamanın üzerinden 1,5 ay geçti ve artık tanklarımda hiç planaria bulunmuyor.ve Karideslerimden hiç birini kaybetmeden Mutlu mesut yaşamaya devam ediyoruz.

Ama uygulamanın en acı tarafını ise sonradan fark ettim salyangozlarım malesef öldüler, salyangozlardan kurtulmak isteyenler (şiddetle karşıyım) ama bunu yinede deneyebilirler çöpe atmak yerine.

Andozol uygulamasıyla ilgili ayrıntılı uygulamamı aşağıdaki linkte paylaştım isteyen arkadaşlar 10. sayfadan itibaren inceleyebilirler.
http://www.akvaryum.com/Forum/no_hydra_no_planaria_ferbandazol_icin_andazol_surup_onerisi_k551138_sn10.asp
numan852015-01-14 15:36:45

Beğenenler: [T]134445,crunchhh[/T]
Teşekkür Edenler: [T]134445,crunchhh[/T][T]199576,tolgor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 19:07
Salyangoz ürettiğim tankım için fazla yemleme yapıyordum, Planarya oluşunca ana tankıma Helena'lar için ürettiğim Salyangozlari atamaz oldum. Toplayabildiğim Salyangozlari ayırıp ilacı kullandım. Oldukça etkili bir ürün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

numan85Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2013
İl: Kirsehir
Mesaj: 363
numan85Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2015 08:51
Mert Bey, gerçekten çok etkili, planaria tankta ilk göründüğü andan itibaren uygulanmalı, yoksa çok vahim sonuçlar ortaya çıkıyor ve sonuçlarını çok geç farkedebiliyorsunuz, ilk saldırıya salyangozlar maruz kalıyor ve karides yavrularının bir çoğu bu canlının gazabına uğruyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2015 15:31
Salyangozları ayrı bir akvaryuma ayırsal planaria yavrularıda salyangozların üzerinde ayrı akvaryuma geçerler mi acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir