Nokta Yosunu Temizleme Aparatı[3 Farklı Yapılış]


muztavaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 543
muztavaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 22:36
[QUOTE=coykd]      Herkese iyi akşamlar;
 
Öncelikle bende teşekkür ediyorum doğru bildiklerimizin yanlış olduğu öğretildiği için. Akvaryuma kimyasal madde olarak benzen türevi herhangi bi madde atmıyoruz bir damla kolanya veya bir damla tinerin canlı sayısı farketmeden tüm canlıları katlettiğini de biliyoruz. Röntgen filmine gelince röntgen film odalarına ve x-ray cihazlarının yakınlarına hamile kadınların yaklaştırılmaması gerektiğini de, aklıma takıldı,buralarda  bulunması sakıncalı olan kişiler hayatları boyunca röntgen kağıtlarına dokunamayacaklarmı? Ve sonrasında bu röntgen filmleri şahısların kendilerine teslim ediliyor, evde çocukların bu filmlere dokunabileceği düşünülmemiş mi? Ben hiç bir röntgen filmi zarfında çocuklardan uzak tutun diye bi yazı okumadım. Filmin sakıncası radyasyonla çekilmesi peki akvaryum un yanında cep telefonuyla hiç mi konuşmuyoruz.Akvaryum kapağında manyetik balast la floresant kullanan arkadaşlar var. Bunların balıklara bir zararı olmuyor mu? Sonuçta oda manyetik alan oluşturuyor.Kredi kartı da pos cihazı ile kullanılıp çıkartıldığı zaman kapanan bir sistem.Yani kredi kartı chip li biz de para matik lerden kullansak onlarda chip yok ve arkadaki manyetik kısmı kessek acaba sakıncası olurmu kartın üzerindeki boyanın balıklarımıza.
 
        Herkese iyi akşamlar diliyorum.
 
 
    Saygılarımla.

[/QUOTE]


Kimyasal maddeler suda salınım yapabilceceği için tehlikeli oluyor.İnsan sağlığına tabiki uygundur.Yoksa gelişmiş ülkelerde bile böyle şeylere rastlamazdık.Benim bahsettiğim filmleri banyolamak için kullanılan kimyasallar suya karışabilir ve zarar verebilir canlılara.Elimizle tuttuğumuz filmler de radyoaktif ışınlarla yanı dediğiniz radyasyon olayı ile alakalı değil.Alakalı ama fiziksel olarak değil.Röntgen ışınları vücuda temas eder ve görüntüyü cihaza aktarır.Sonradan filmlerin üzerine görüntüyü yansıtmak için kullanılan kimyasallar zararlıdır.Şiddetle röntgen filmi kullanmamanızı tavsiye ederim.Manyetik alan dediğim olay da tabiki bizler için olan tehlike değil.Manyetik alan yaratmak için metal bileşenler gereklidir.Bu bileşenlerin olduğu bir nesneyi akvaryumunuza atarsanız metalleri akvaryumunuza atmış olursunuz.Bunu demek istemiştim.Elbette hepimizin cep telefonu ve benzeri elektronik eşyaları var ve akvaryumlarımıza yakın yerlerde durabiliyor.Ama suya sokmuyoruz değil mi ? Kart konusunda da şerit ve çip kısmı hariç bir bilgim yok.Ama illa böyle bir yöntem kullanacağım diyorsanız kırtasiyelerden asetat kağıdı alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akunakiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2010
İl: Gaziantep
Mesaj: 413
akunakiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 17:59
[QUOTE=coykd]     herkese merhaba;
 
bizim için gözle görünen keskin jiletin elektron mikroskobu ile çekilmiş fotosu ne kadar pürüzsüz olursa olsun ben deneme için bile akvaryuma sokmam buyrun bi de siz bakın umarım faydası olur
 
saygılarımla 


http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=26901&page=6[/QUOTE]


Elektron mikroskobu elektronlar yardımıyla maddelerin yüzeyini veya içini incelerki birkatrilyon elektron kadarı sanırım bir çay kaşıgını doldurmaktaydı.Jiletin ayrıca insan sakalını atomik derecede hassas kestigini bilmekteyim anlatmak istedigim şu bu jilet veya başka birşey olsun hiçbirisi istediginiz boyutlarda tamamiyle pürüzsüz degildir camın pürüzsüzlügü farlı boyutlarda incelenmektedir.Bu sebeble jiletin bu şekilde elektron mikroskobunda görülmesi sizi yanıltmasın bizim boyutlara oranla düz sayılır..Özetle jiletin keskin ucunun o şekilde görünmesinin sizin camı çizmenizle alakası yoktur..Elektronsal düzeydeki çizikleri saydam bir camda görebiliyorsanız durum degişir tabiki....Not:Siz elekron mikroskobunda bide tırnagınıza bakın derim ben :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emoricatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1034
emoricatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 18:04
3 yöntemin de camı çizebilme ihtimali bulunuyor. İçlerinden tek esnek olan röntgen filmi. O büyük ihtimalle çizilmelere yol açmaz ama diğer 2 yöntem camda ufak çizikler yaratabilir. Daha esnek, bükülebilen veya yumuşak ama baskıyla cam yüzeyini temizleyecek maddeler kullanılırsa daha başarılı olacağı kanaatindeyim.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlecoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2010
İl: Denizli
Mesaj: 124
PlecoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 18:25
         Tamam bigün elektron mkroskop sahibi olursam bu söylediğinizi hatırlayacağım.
      
       Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NarutoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2010
İl: Sivas
Mesaj: 436
NarutoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 18:37
Arkadaşalar burası dıy bölümü. "Yani Kendin Yap". Buradaki sistemler "Zorla Başkalarına Yaptır" değil. Uygun bulmadığınız projeleri yapmamakta özgürsünüz. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Birbirimizi kırıcı olmayalım forum ortamında rica ediyorum. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 18:49
Şahsen plastik saplı jilet kullanıyorum hemde öndeki plastik muhafaza kıssmını kırıp.Uygun açıyla tutulduğunda cama  herhangi bir çizik atma şansı yok , daha önce parayla aldığım cam temizleme aparatını kullanıyordum.Onun camı çizdiğini gördüm ama jiletin çizdiğini görmedim.Bu bölüm dıy bölümü olduğu için arkadaşin yaptiği şeylerinde mantiği traş bıçaği değil mi sonuçta olaya böyle bakmak lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlecoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2010
İl: Denizli
Mesaj: 124
PlecoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 19:55
       Selam arkadaşlar;
 
Toygar kardeşiminde söylediği gibi konu gereksiz yere dağıldı ve yanlış anlaşılmalar oldu, bunun için herkese  yürekten özür borcum olduğunun farkındayım.Ve kendi kullandığım sistemi sizlere 1 2 kelimeyle anlatmak istiyorum.Vatozlarım..
 
Işıklar özellikle floresant kapalı olduğu zaman nasıl temizlik yaptıklarına inanamazsınız.Herkese şiddetle tavsiye ederim.
 
            Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir