Ocellatus Soru ?


Cem YücelÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 227
Cem YücelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 10:37
Merhaba,
 
 
70x40x50h 140 litrelik akvaryumumda 1E ocellatus gold ve 1 tane 3cm lik cüce vatoz besliyordum ve dün değerli iki insan Meltem hanım ve Muammer beyden 1E 4D lik ocellatus gold kolonisi aldım. Balıklar kabukları ile birlikte geldi ve suya alıştırken bendeki 1E ocellatus gold u da yakalayıp bekletmeye aldım ve akvaryumun dizaynını değiştirdim ki bendeki ocellatus tüm akvaryuma hakim olmasın diye 30 dk sonra balıkları akvaryuma koydum ve bendeki ocellatus gold kabuklarından yeni yeni çıkan dişilere saldırmaya ve vurmaya başladı. Hemen ayırdım büyük bir yavruluga ve izlemeye başladım 1e 4d olan koloni suya alışıp akvaryumda süzülmeye başladıklarında gördüm ki bendeki erkek gibi agrasif davranışlar yerine bölgeci ve erkek oldugunu belli eden hareketler sergiliyordu.
 
Sorum şu acaba kolonideki erkek, adı üstünde koloni oldugundan mi bu kadar agresif değil yoksa bendeki erkekin sorunu ne ?
 
Bendeki erkek i akvaryuma salmalımıyım yoksa 1e 4d devam mi etmeliyim çok kararsız kadım açıkcası ?
 
Not: Şu an 1e4d kolonisi çok rahat gibi yem yeme olsun davranışlar olsun sıkıntı yok gibi...
 
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar ve abilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

missyolgidenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 87
missyolgidenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 15:48
Merhaba
Ocellatusların iyi olduğunu öğrenmek beni çok sevindirdi,sorununuza gelince sizdeki erkeğin öyle davranması çok doğal uzun zamandır hakimiyet onundu çünkü,bence tekrar bir deneyin erkeği akvaryuma atar atmaz yemde atın biraz ilgileri dağılsın,yarım saat izleyin olmazsa akvaryumun ortasına 2-3 adet yuvarlak kaya koyup bölge edinmelerini sağlayın kabukların arasındaki mesafeler biraz fazlaca olsun bakalım ne olacak,hala sorun devam ederse mecbur ayırmak zorunda kalırsın.Video çekip yüklerseniz daha net bilgi verebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem YücelÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 227
Cem YücelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 15:53
Teşekkürler Meltem hanım... Muammer beylede irtibat içerisindeyim ama benim erkek bayağı baskıcı ve sert hareketler yapıyor sanırım ayırma taraftarı olacagım çünkü sizden gelen erkekle bende olan erkeğin davranışları arasında çok fark var koloninin saglıgını ve rahatlıgını bozmak istemiyorum fotograf ve video çektim ama ara kablosunu bulamıyorum buldugumda ekleme yapıcam ilginiz için teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir