offf büün hevesim kırıldı:(


amakalikiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 195
amakalikiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 23:57
Arkadaslar gecen gun zebra cikleti arstırıyordum hosuma gitti evde duran 96litrelik akvaryumda beslemek icin aldım.neyse akvaryumcuya gittim zebra varmı dedim var dedi üstüne bastırarak bir disi bir erkek damızlık bouyylarından versene dedim balıklara şoyle bi bakdı şu şu şu erkek şu şu şu disi dedi bnde iki tane sectim bir disi bir erkek ama eve geldigimde balıklarımın ikisininde disi ldugunu ogrendim nerden anladın derseniz balıkların herseyine baktım tek cinsiyet ayrımına bakmadım oda eve gelince aklıma geldi anüs vent ayrımından balıkların disi oldugunu anladım balıkların venti anüsten buyuk ama herhangi bir turunculuk yok amaaan neyse sizden istegim bana bu boş zebraların yanına ciklet onermenizi istiyorum aklımda sp var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaF_KeFÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 279
KaF_KeFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 00:30
Kardeşim bence zebralardan vazgeç. 96 litre zebra için yetersiz kalabilir:( 1e 4d sp besleyebilirsin. Yada sp ye nispeten daha küçük ve cana yakın bir tür olan saulosi beslemeni öneririm. Sp ler ürkek balıklarıdır saklanmayı severler. Yanlarına onları cesaretlendirecek bir tür gerekir. Senin hacmin 2 tür ciklet için uygun degil. Bu sebeple tek tür bakabileceğin ama sıkılmayacagın bir tür olarak saulosi tavsiye ediyorum. (sp ler beni hobiden soğutmuştu) Birde eğer üstesinden gelirim diyorsan güzel bir bitkili akvaryum kurabilirsin. Hem çeşit koyarsın hem renkli bir akvaryumun olur. Yada Japon balıklarını seviyorsan japon besleyebilirsin o akvaryumda. Tercih senin ama zebra beslemeni pek tavsiye etmem o hacimde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amakalikiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 195
amakalikiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 12:19
Tamam o zaman saulosileri bir arastırayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eostrasÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/01/2014
İl: Izmir
Mesaj: 484
eostrasÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 21:13
[QUOTE=KaF_KeF]Kardeşim bence zebralardan vazgeç. 96 litre zebra için yetersiz kalabilir:( 1e 4d sp besleyebilirsin. Yada sp ye nispeten daha küçük ve cana yakın bir tür olan saulosi beslemeni öneririm. Sp ler ürkek balıklarıdır saklanmayı severler. Yanlarına onları cesaretlendirecek bir tür gerekir. Senin hacmin 2 tür ciklet için uygun degil. Bu sebeple tek tür bakabileceğin ama sıkılmayacagın bir tür olarak saulosi tavsiye ediyorum. (sp ler beni hobiden soğutmuştu) Birde eğer üstesinden gelirim diyorsan güzel bir bitkili akvaryum kurabilirsin. Hem çeşit koyarsın hem renkli bir akvaryumun olur. Yada Japon balıklarını seviyorsan japon besleyebilirsin o akvaryumda. Tercih senin ama zebra beslemeni pek tavsiye etmem o hacimde.[/QUOTE]Mavi prenses alın  1e 5d ben koloni kurmusdum sonra sıkıldım damızlık albino kribensislrimle birlikde izmirde oturan bir amcaya verdim :) birde akvaryum vermişdim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Riza1Çevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 161
Riza1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2014 01:39
Zebralar kolay eş tutan ve üreyen balıklar ve yavruladıklarında çok vahşileşiyorlar . Ben akvaryuma elimi soktuğumda elime saldırıyorlardı. O boyutlarda başka balıkla beslerseniz de problem yaşarsınız.
Barışçıl bir türle devam etmenizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balikci23Çevrim Dışı

[B]9885,2[/B]
Kayıt: 20/07/2006
İl: Elazig
Mesaj: 3041
balikci23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2014 02:52
[QUOTE=amakaliki] Arkadaslar gecen gun zebra cikleti arstırıyordum hosuma gitti evde duran 96litrelik akvaryumda beslemek icin aldım.neyse akvaryumcuya gittim zebra varmı dedim var dedi üstüne bastırarak bir disi bir erkek damızlık bouyylarından versene dedim balıklara şoyle bi bakdı şu şu şu erkek şu şu şu disi dedi bnde iki tane sectim bir disi bir erkek ama eve geldigimde balıklarımın ikisininde disi ldugunu ogrendim nerden anladın derseniz balıkların herseyine baktım tek cinsiyet ayrımına bakmadım oda eve gelince aklıma geldi anüs vent ayrımından balıkların disi oldugunu anladım balıkların venti anüsten buyuk ama herhangi bir turunculuk yok amaaan neyse sizden istegim bana bu boş zebraların yanına ciklet onermenizi istiyorum aklımda sp var.[/QUOTE]
Anüs vent kontrolü zebra için pek kullanılan bir yöntem değildir. Zebranın daha çok vücut ve kafa yapısı + dişinin yumurtlamaya yakın dönemde karnındaki turunculuğun belirginleşmesinden ayırt etmek daha doğru olacaktır. Eğer foto koyma şansın var ise yardımcı olmaya çalışırız.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir