Okul tezim nano(yep yeni resimler)


eski-fishmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
eski-fishmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2007 09:30
[QUOTE=encort]Keşke tabanı kurarken daha önce anlattığım toprak yöntemini deneseydin. Organik toprak ile makro besin ihtiyacı halledilirdi. Normal toprak ve demir ile de yakında çekeceğin mikro besin sorunu ortadan kalkardı. Bence kısa süre sonra mikro besin sorunu yaşaman kuvvetle muhtemel. Makro besin sorunu ise Refet Bey'in anlattıkları ile ortaya konmuş. Ayrıca balık sayısını düşük tutman için de gerek buradan gerekse özel mesajdan açıklamalarda bulunmuştum. Neyse, umarım balık ölümü yaşamazsın da haklı çıkmamış olurum. Bence balık sayısını 2'ye kadar indirmen uzun vadede çok iyi olacaktır. [/QUOTE]


Balık sayısını azaltayım.


Tabanda en altta bahçetoprağıda var. Ömden belirttiğim mineralleride ekledim. Taban mazlemesi konusunda sıkıntı olmaması lazım bence. Balıklar hediye gelmişti. O yüzden koymuştum heyecanla hepsini.Sayıyı azaltayım.






YENİ:
Lepisteslerin 3ü öldü. sistemin mükemmel işlemesi için ölüleri almadım. yosunlar artık çok abartıya ulaştı. yüzeydeki riccia tabakası 4 parmağı geçti.

Bir ara 10-15 tane kalan mercmiek sayısı 100e yaklaştı.
Java mossun altına tutturduğum bir tutam riccia mossun tamamını kapladı java moss gözükmez oldu. Şahane bir görüntüsü var.
Sazlar  çiçek açtı rotalalar yosunların azalttığı ışıktan rengini yeşile verdi. Ayrıca rotalalarda suyun üzerine çıktı. Bir çiçekte onlardan bekliyorum.


sınırlarını zorlayan bu projede bitkiler çiçek açabiliyorsa işler yolunda demektir!Tongue


Refet Bey'in taktiğini sık sık uyguluyordum( ışıkları söndürmek) fakat balıklar ölünce zincirleme nitrat patlamaları yaklaşıyor. O yüzden artık yapmıyorum.

PROJE BURSAYA KABUL EDİLMİŞTİR. EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

eski-fishman2008-04-29 17:40:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir