Oliver Knott Kumu.


f.alemdarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 60
f.alemdarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 17:55
10kg 140tl eminönü'den aldım bundan 1 ay evvel henüz kurmadım bozamadım akvaryumu kısmetse 
yakında sermeyi düşünüyorum kesinlikle kaliteli taban kumu youtube bir çok videosu var zemin bitkileri
düşünenler için kesinlikle şart
viyerda2013-06-17 21:55:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERKAN EFEÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,57513[/C] [B]3827,2[/B] [B]3826,3[/B]
Kayıt: 18/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 2023
ERKAN EFEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 13:34
Oliver Knott marka kumu yaklaşık 2 yıl önce kullanmaya başladım,kum görsel olarak mükemmel,suda kaldığı sürece asla renk değişimine uğramıyor,zaten piyasada iki rengi mevcut kahverengi ve siyah ben siyah tercih ettim,benim aldığımda 10lt si kalın taneli olanı 80tl ince taneli olanı 100tl idi Teleskop akvaryumdan kargo ile almıştım,kargoda ücretsizdi ama evde paketin üzerinden faturayı almayı unutmuşum hanım faturayı görünce bir kuma bu kadar parayı nasıl verdiğimin açıklamasını yapmak baya zor oldu :)) neticede 4 paket kuma 400tl para verdim.
Neyse detay lara geçelim,kumun neyse ki ince tanelisi ni almışım, bir kere kum çok hafif, bu nedenle kuma küçük köklü bitki tutturmak çok zor özellikle cuba, glosso gibi taban bitkilerini,kum taneleri birbirlerine baskı yapmadıklarından bitki hemen suyun üzerine çıkıyor.
Bunun dışında bir eksi yönü de şu bu kumu bir tankınızda kullandınız diyelim, diğer kumlar gibi bu tankı bozayım kumu bir daha kullanayım diyemezsiniz kum zaten suyun içinde yumuşuyor, bir daha tanktan çıkardığınızda ve kullanmak istediğinizde toz haline geliyor, yani tek kullanımlık.
Gelelim artılarına bu kumu kullandığınızda bence kumun altına dip gübresi kullanmayın hiç gerek yok ben hiç dip gübresi kullanmadan harika işler çıkardım, bitkili tank için harika bir kum diye bilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 13:48
Erkan bey merhaba,

Sizin başınıza gelenden eminim herkes muzdarip, ihtiyaç duyduğum birçok malzemeyi kargo ile temin ediyorum ve mutlaka fatura vs. ne varsa unutmamak için kargoyu teslim aldığım anda ya imha ediyorum yada hemen ofisteki çekmeceme kaldırıyorum, bazen garanti için gerekli olabiliyor neticede ama bende geçende yeni eve taşındıktan sonra mevcut azalan yemleri tazelemek istedim, her ne kadar fatura vs her şeyi yok etmiş olsam da bu sefer de tesadüfen kredi kartı ekstresinde yakalandım  neyse ki ya senede bir alıyoruz vs diyerek durumu idare ettik, arkadaşın konusunu maalesef istemiyerek de olsa bir nebze kirlettik ama affeder umarım.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alisamiÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 40
alisamiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 09:47
          Oliver Knott bitki toprağı içeriğindeki malzemelerden dolayı bitkili akvaryumlar için çok iyi ve harika sonuçlar veriyor. Aslında kum değil, özel hazırlanmış, yuvarlatılmış bir karışım toprak. Öz kütlesi çok hafif olduğu için özellikle ilk kurulum aşamasında çok zorluk çıkarıyor. Şu ana kadar 2 akvaryumum oldu, ikisinde de bunu kullandım. Eğer düz bir zemin veya hafif bir meyil vererek kullanmak istiyorsanız hiçbir sorun yok. Ama yok kayaların arasında olsun, yok arkadaki eğim çok yüksek olsun istiyorsanız ilk 1 ay içerisinde ne kayaların arasında, ne de arkada toprak kalmıyor. Şeklinin yuvarlak olmasından ve hafifliğinden dolayı hemen erezyona uğruyor ve dizanynınızın sonuna geliyorsunuz :). İlk kurulumumda hiçbir taban bitkisi yetiştirememiştim. Bunun sebebi tabiiki de ilk bitkili akvaryumum olmasının acemiliğiydi. Ancak dediğim gibi, yapısından dolayı bitkileri toprakta tutmak çok zor. Uzun köklü bitkilerde hiçbir sorun olmadı, hatta inanılmaz bir gelişim izledim. 

          Diğer bir sorun ise bu toprağın yeni bir kuruluma izin vermemesi. Nereye ektiyseniz orada kalmak zorunda. Eğerki bunu burdan çıkarayım başka bir yere dikeyim derseniz, hele de 3-4 ay gibi bir zaman geçtiyse toprağın suyla temasından  ve bitki köklerinin içlerine girmesinden dolayı tek kök bile çıkarsanız suyunuzdaki çamurlaşmayı görebiliyorsunuz. Hemen bulanık bir su oluşuveriyor. Hele köklü bir değişim istiyorsanız su değerleriniz tamamen alt üst :). En iyisi, iyi planlama yapmak, herşeyi yerli yerine dikmek ve o şekilde bırakmak. 

          İlk kurulumumdan yaklaşık 1 yıl geçti ve şuan itibariyle akvaryumumun zemininde camlarının önünde toprağın erimesinden dolayı çirkin bir kil tabakası gözüküyor ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor. Şuan yeni bir kurulum yapma aşamasındayım ve bu kurulumda kesinlikle bu toprağı kullanmayı düşünmüyorum. 

          Umarım yardımcı olabilmişimdir.

          İyi günler...
alisami2013-08-23 10:16:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 12:09
Ali Sami bey aslında bu kum hakkında yeterince bilgi ve tecrübelerini aktaran çok az kişi var. Belkide pahalı olmasından dolayı kullanımı az. Mesela sizin dediğiniz gibi benim merak ettiğim nokta çok yumuşak olmasından dolayı zaman içinde erime yapıyormu, yapıyormuş sizden öğrendik. Diğer merak edilen ise akvaryumu bozunca kumu tekrar kullanabiliyormuyuz sizin dediğinize göre erime yapan toprağı akvaryumdan çıkaramayız çıkarsak bile çamur olarak çıkar oda çöp olur. Bu kadar pahalı 2. kez kullanımı olmaması büyük bir dezavantaj ozaman.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alisamiÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 40
alisamiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 16:15
          Çamur olarak çıkmaz, formunu her halukarda koroyur, ama mutlaka bir erime ve yumuşama oluyor. Örneğin suyun içinde belli bir süre geçtikten sonra çok az bir baskı uygulasanız bile dediğiniz gibi çamur olma durumu var. Bu sebepten ben ikinci bir kurulum malesef yapamadım. O yüzden yeni kurulumumda hagen olarak geçen siyah kumu ve  seachem tablet gübreyi kullanmayı planlıyorum. En azından uzun süreli  ve erezyon sorunu diğerine göre çok daha az olan bir kurulum olur diye düşünüyorum :). 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 11:05

Bir akvaryumcudan duydugum kadariyla ikinci kullanim su sekilde mumkun olabiliyor:

Tanktaki suyu tamamen bosaltiyorsunuz, tanki mumkunse biraz one veya arkaya dogru egip suyun bir kenarda toplanmasini saglayip o koseden suyu tamamen cikariyorsunuz. Bu islemleri yaparken topragin karismasini engellemeniz lazim. Tabani oldugu gibi koruyup sadece suyu cekiyoruz. Su tamamen ciktiktan sonra kurumaya birakiyoruz. Mumkunse gunesin altina koyulabilir. Ustteki tabaka kurudukca sertlesiyor. Sertlesen kisimlari bir kurek yardimiyla toplarsak attaki kisimlar daha cabuk kuruyor. Tamamen kuruduktan sonra toplayip ikinci kurulumu yapabiliyoruz.

Denemedigim bir yontem ama sanki ise yarar gibi. Toptan kumu atmaktansa en azindan denenebilir diye dusunuyorum.

Selamlar.. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eozen81Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 854
eozen81Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 13:43
Yahu ne toprakmış bu Oliver Knott arkadaşlar. 10 litresi 120 TL'ye toprak mı olur, yani nasıl bir topraktır bu üzerine biz de yatıp uyuyalım o zaman o derece yani 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 16:24
Ben oliver Knott kullanmadim hic ama ada amazonia, fluval stratum, kotobuki, gex, P&H gibi pek cok akvaryum topragi kullandim halen de kullaniyorum. Bahsedildigi gibi ikinci kullanimi imkansiz gibi. Ancak ozellikle ada amazonia'yi tek gecerim. Altina bir de ada powersand kullanirsaniz 6 ay hicbir gubreye gerek kalmadan budamaktan feleginiz sasana kadar bitkilerinize doyarsiniz. Eger sahsi bir kurulum yapayim, evimin surekli dekoru olsun diyorsaniz gerek olmayabilir. Ama birkac ay icinde bir yarismaya hazirlanmaksa amaciniz 3 ayda mature (bitkiler bir kac defa budanip gorunumleri oturmus tank, ya da olgun tank) tanka ulasirsiniz. 5-6 aydan sonra da yavas yavas gubrelemeye baslayip sureklilik saglarsiniz. Ha bir de aklima simdi geldi, eger taban hazirlarken ada'nin taban malzemelerini de kullanirsaniz tadindan yenmez :) zaten yurtdisinda kimse hagen vs gibi kumlara bitkili kurulumu yapmiyor. Ama bunda en onemli etken fiyat tabiki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir