Önceden Açılmış Kullanılmış İlaçlara Dikkat


delikan76Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2007
Mesaj: 139
delikan76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2007 16:26

Bu foruma mı malzemeler bölümüne mi yazmalıyım bilemedim ama galiba burası daha uygun. Biraz arama da yaptım bulamadım, umarım önceden açılmış bir konu değildir.

Arkadaşlar,
İlaç alırken dikkatli olalım. Salak yerine konulmak biliyorsunuz çok üzüyor insanı. Pek çok akvaryumcuda önceden çaktırmadan açıp kullandıkları ilaçları satıyorlar. Piyasada en çok kullanılan ve bulunan Sera ilaçlarında çok rastlanıyor. Bu ilaçların 50 mililitrelikleri en çok bulunan boyudur biliyorsunuz. Sahtekarlık için en uygunu da bu plastik şişeler zaten.
 
Akvaryumlarından birinde oluşan bir hastalık için falan ilaçları açıp kullanıyorlar, sonra tekrar kutusuna koyup rafta ön sıraya iliştiriyorlar. Bu ilaçların kapakları da kolalarda falan olduğu gibi tırnaklıdır, ama tırnaklar çok ince olduğu için önceden açılmış(kırılmış plastik tırnaklar) olanları farketmek için çok dikkat etmekte hatta açacakmış gibi hafif zorlamakta fayda var. Geçenlerde baktığım bir costapur neredeyse 1/4 oranında kullanılmıştı. Az miktarda kullanılmışını da, farklı akvaryumcularda çok gördüm. Plastik şişe koyu olduğu için seviyeden de anlamak zor. 
 
İlaçları, hatta buna su düzenleyicileri de ekleyin, küçük plastik şişede satılan her ürünü alırken dikkatli olalım, kendimizi keriz yerine koydurmayalım. Hem ilacın miktarı azalmış oluyor, hem de açılmış olduğu için sizin kullanımınızdaki ömrü kısalıyor. Almadan önce mutlaka kutusundan çıkarın, tırnaklarını kontrol edin, hatta ışığa tutup içindeki sıvının seviyesini kontrol edin.
 
Sağlıklı balıklar, mutlu hobiler.
delikan762007-04-25 16:28:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2007 17:44
  Uyarınız için teşekkürler.
  Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir