Önerilerinizi bekliyorum.


cacamanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 2
cacamanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 15:33
Öncelikle herkesi selamlar iyi günler dilerim.
Aranızda yeniyim arkadaşlar dün  2. el bir akvaryum aldım.8 adet 4, 5 cm japon balığı 13 cm boyunda da köpek balığı var etçil değilmiş cinsini bilmiyorum söylerseniz sevinirim.(Şuan ki balıkları satmak istiyorum).
Ölçüsü:80 cm uzunluk, 35 cm en, 40 cm yükseklik.
içerisinde tabandan 4 cm kum üzerinde taşlar ve midye kabukları mevcut.
1 adet şelale filtre, 1 adet iç filtre, 50 cm hava taşı ve motoru var.
Popüler olan, yavru satmakta  zorluk çekmeyeceğim, küçük çaplı da olsa üretim yapmak için sizlerden balık cinsi tavsiyeleri almak istiyorum.
Yavruları ayırabileceğim 40 cm lik yine hava motoru ve filtresi olan bir akvaryumum daha var.
Balık cinsi konusun da kararsız kaldım sizce yunus mu, sarı prenses mi alayım? Farklı cins balık tavsiyelerinizi de bekliyorum. Alacağım balık için akvaryumu mu nasıl oluşturmalıyım bu konu hakkında da pek bir fikrim yok.Akvaryum temizliğim için canlı seçimimi nasıl yapmalıyım mesela çöpçü balığı veya midye mi almalıyım. Önerilerinizi bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum.

cacaman2013-09-13 20:43:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusufSaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 91
YusufSaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 21:21
Öncelikle Sende hoş geldin . Akvaryumun 112 litre . Köpek balığı için zaten hacim yetersiz . Sarı prenses ve yunus arasında kalmışsınız . Yunus için +250 Litre akvaryum gereklidir . Sarı prensesler ise özellikle erkekleri üreme zamanlarında bayağı agresif olabiliyorlar . Bence O akvaryumda 4 dişi 1 erkek demasoni yada 3 Dişi 1 erkek Iceman besleye bilirsin . Hem yavru alırsın hemde akvaryumunda kavga olmaz . Ama hobiye çok yeniysen bence köpek balığını bir akvaryumcuya verip yerine 1 tane japon balığı al . 9 Tane japon u besle hobiyi öğrendikten sonra ciklet al . Ciklet dediğim sarı prenses , yunus ıceman , demasoni vs vs.  
Cikletlerin yemediği ciklet çöpçüleri var onlardan alabilirsin . Midyeyi cikletler yerler . Kaya balıklarıdır . Bol kayalık koymalısın . Kafana bir şey takılırsan sohbet e ekleyip te yazabilirsin abi . Hayırlı Akşamlar ... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cacamanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 2
cacamanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 22:12
Tavsiye ve bilgi için teşekkür ederim. Aslında 3D 1E sarı prenses, 3D 1E mavi yada beyaz prenses düşünüyordum akvaryumum yetersiz mi gelir sizce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusufSaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 91
YusufSaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 09:32
Beyaz prenses çok agresiftir , mavi ise bölgeci . Mavi prenses kayaların altından çıkmaz büyüyene kadar . Bence Sarı prenses istiyorsanız yanına Iceman alın . Sarı prensesin yanında mavi yada beyaz koyman iyi olmaz kavga olur akvaryumda . Hacim yetersiz kalabilir .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhan01Çevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2013
İl: Adana
Mesaj: 254
oguzhan01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 10:24
ciklet türünün dışında o hacimde lepistes de üretebilirsiniz ya da moli platy gibi balıklar bu forumda sebebini anlayamadığım bir durum var herkes birbirine sarı prenses yunus snow child malavi türü ciklet öneriyor ama en çok elden çıkarılmak istenenler arasında da bu balık türleri var. ciklet türleri kolay bakılabilecek cinsler olduğunu düşünmüyorum yeni başlayan biri için de önerilmesini ya da beslenmesini tavsiye etmiyorum. söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın siz daha öncede balık beslemiş olabilirsiniz ama ciklet türlerinin birçok özellikleri yaşam koşulları ve beslenme şekilleri vardır.çiftleşmesi uyum içinde yaşaması ve akvaryumu güzel bir hale getirmesi için bir çok gerekli  materyal ve araç-gereç bir araya gelip doğru bir bilgi ile akvaryuma aktarılması lazım yoksa sonuç benimki gibi hüsranla biter.daha önceden bilgim olmamasına rağmen sırf renkleri ve güzellikleri için beslediğim sarı ve mavi prensesler akvaryumum da hep saklandılar birbirlerini kovalayıp yaraladılar köşe bucak kaçtılar bunların sorumlusu tabi kide benim bilgisizliğimden kaynaklandı ve o cinslere karşı olan ilgimi kaybettim anlatmak istediğimde bu aslında yanlış balık yanlış insan.konuyu uzattığım için özür dilerim ama bu konuyu açan arkadaşıma değil tüm akvaryum.foruma sesleniyorum bakılması daha kolay balıkları önermekte fayda var diye düşünüyorum hobiye yeni başlayan bir arkadaşımıza arovana yada senegal bişiri önermek yerine yeterli hacime sahip olduğu sürece melek platy japon pengasus lepistes tül zebra moli gibi türler tavsiye etmekte fayda görüyorum bu balıklarla başlayan arkadaşımız kolaydan başlayıp zora gelmesi daha mantıklıdır hobiyi de sevdirir bu balıklar sürekli bölge kavgası yada üstünlük kavgası izlemez ya da balıklarının gözü önünde birbirlerini yaraladıklarını görmez. yeterli bilgi ve materyali toplar ve kendisi için uygun gördüğü cinse geçer o zaman kurulan ciklet vb. akvaryum benimkine benzemez :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir