Oscar Balıklarının Diğer Türlerle İlişkileri


K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2013 13:43
Değerli arkadaşlar,

Bu başlık altnda Oscar türleri ile besleyebileceğiniz ve birlikte beslenmesi önerilmeyen türleri sizlerle paylaşacağım. Kaynakça olarak, Animal Planet’ın 2006 basımlı “Aquarium Care of Oscars” kitabının ilgili sayfalarını sizler için dilim döndüğünce çevirdim. Görsellik katmak adına da internetten araştırıp bulduğum ilgili resimleri ilave ettim. Hatam olduysa affolo...

Oscar Akvaryumları için bazı uygun seçimler: Aşağıdaki liste Oscar’lar için uygun akvaryum arkadaşlarının bir kısmını temsil etmektedir. Unutmayın, her Oscar’ın keni kişiliği vardır. Gelen balıklar dikkatle izlenmelidir.
1)_Banded leporinus:


2)_Stripted leporinus:


3)_Threespot leporinus:


4)_Black lancer catfish:


5)_Pumpkinseed sunfishs:


6)_Spotted metynnis:


7)_Redhook silver dollar:


8)_Butterfly peacock cichlid:


9)_Chameleon cichlid:


10)_Red hump earth eater:


11)_Severums:


12)_Chocolate cichlids:


13)_Jeweled eartheater:


14)_Clown loach:


15)_Tinfoil barb:




Oscar Akvaryumları için bazı uygun olmayan (kötü)seçimler: Aşağıdaki türlerin bazıları, sadece büyük akvaryum kurulumlarında uygun olabilir, ama genellikle ev sahipliği için tavsiye edilmezler.

1)_Jack Dempsey cichlid:


2)_Red Devil cichlid:


3)_Midas cichlid:


4)_Wolf cichlid:


5)_Jaguar cichlid:


6)_Green terrors:


7)_Texas cichlid:


8)_Carpinte cichlid:


9)_Blackbelt cichlid:


10)_Festae cichlid:



Fish to Avoid: Kuşku yoktur. Karşılaştığınız balıkların büyük çoğunluğu Oscar’ lar için uygun olmayabilir. En azından normal evlerdeki akvaryumlar için bazı süprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bu balıklar, çok agresif olabilir, agresif olmayabilirlerde, çok küçük yada çok büyük olabilirler. Farklı beslenme alışkanlıkları olabilir. Burada, boyu, bakım şekli v.s. gibi nedenlerle kaçınılması gereken balıkların özetini bulabilirsiniz.

African tigerfish: Bu devler Afrika'da yetişmektedir. Bu türün uzunluğu 100 cm’den fazla olabilir. Hızlı büyüyen obur ve yırtıcı türdür. African tigerfish’lerin çok büyük akvaryumlar dışında Oscar’larla birlikte beslenmesi uygun olmayacaktır.



Eels (Yılan balıkları): Yılan balıkarının birçok türü akvaryum ticaretinde bulunur. Bunların büyük boyutlularının birçoğu Oscar akvaryumlarında tercih edilir. Ne yazık ki, bu balıkların değişmez kötü alışkanlıkları var. Akvaryum ışına atlama eğilimindedirler. Bu nedenle bu balıklardan kaçınılmalıdır. Evinizin zemini üzerinde sürünen sümüklü bir yılan balığı yeterince kötü olacaktır. Ayrıca gece vakti ışıklar öndükten sonra kaçma eğilimine yatkındırlar. Işıklar söndüğünde hareketlenmeye başlar, gelişigüzel dart gibi sağa sola hareket ederler. Oscar’ları korkutabilirler. Yaralanmalara ve bazı sağlık sorunlarına sebep olurlar.



Gars (Zargana): Bu balıklar alışılmadık gruptur. Genellikle, Oscar’lara karşı hoşgörülüdürler. Yemleme zamanı Oscar’ların sergilediği saldırgan tavra tepki göstermezler. Korktuklarında sıçrarlar yada kendilerine zaraz verebilirler.



North American Sunfishes:



Pacu:



Pimelodids:



Piranhas:



Snakeheads:



Wolf Fishes:



Wyckii Catfish:



Not: Arkadaşlar, biraz tembellikten, birazda yoğunluktan bazı balıklarla ilgili yorumları sonra ilave edeceğim. Kusura bakmayın.

Keyifli Hobiler



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DessÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2011
İl: Samsun
Mesaj: 376
DessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2013 13:49
Paylaşımınız için teşekkürler, epey uğraşmışsınız.Ayrıca Black lancer catfish balığı çok ilgimi çekti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2013 14:24
Nail Merhaba,

Umarım yardımı dokunur. North American Sunfishes ve sonrası ile ilgili yorumları ara ara ilave edeceğim. Balıkların isimlerini özellikle orjinal tuttum merak edenler internetten aratıp daha detaylı bilgiye ulaşabilsin diye.

Vaktim olursa da Çöpçü balıkları ile ilgili bir başlık açacağım. Sonrasında da L serisi tüm vatozların listesini yayınlamaya çalışacağım ama malumun çok vakit alıyor. Bir yerden sonrada dikkat dağılmaya başlıyor. Bu nedenle biraz vakit gerekecek.Kolay gelsin.


Keyifli hobiler,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir