Oscar besleyenler


Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 23:19
3 sene Oscar besledim. Okadar cana yakın balıklarki anlatamam. Adeta köpek gibi sağdıklar. Ben çok seviyordum Oscarlarımı.. Yakaladığım sinek dahil birçok abur cubur vermişliğim vardır (yanlış olsada) ama doğada kendi habitatlarında böcekler möcekler hepsini yiyiyorlar zaten.. Sonuç olarak bizde doğayı taklit etmiyormuyuz tanklarımızda? Bir sıkıntısını da görmedim şahsen verdiklerimin. Gayette sağlıklıydılar. Üniversiteyi kazanıp şehir dışına gitmek durumunda olduğum için oscarlarımı belediyenin o dönem akvaryumları vardı oraya bağış yapmıştım. Ama gelen geçen bilinçsiz toplum ekmek, simit vb. mayalı besinler attıkları için yaklaşık 1 ay sonra ölmüşler :S :( Haberini aldığımda aşırı üzülmüştüm..
 Eğlenceli balıklardır. Özellikle de akvaryumun üzerinde elimde tutarak sıçrayıp yemi elimden almaları bambaşka bir duygu.. Özlemişim.. Yanlızcaa suyu çok kirletirler yedikleri yemlerin çoğunu tam sindirilmemiş olarak dışkılarlar.. Bunun dışında da problemsiz dost balıklardır.. Üreme konusuna gelince hayalini bile kurmayın bence.. Yüksek tonajlı tanklar lazım. Akvaryumda olacak iş değil yani.. Elinizdekilerin zevkine varın. Zaten size bolca mutluluk vereceklerdir.. Güle güle besle yavrucanları :)) Umutcinho2013-02-05 23:22:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 23:32
[QUOTE=Umutcinho] 3 sene Oscar besledim. Okadar cana yakın balıklarki anlatamam. Adeta köpek gibi sağdıklar. Ben çok seviyordum Oscarlarımı.. Yakaladığım sinek dahil birçok abur cubur vermişliğim vardır (yanlış olsada) ama doğada kendi habitatlarında böcekler möcekler hepsini yiyiyorlar zaten.. Sonuç olarak bizde doğayı taklit etmiyormuyuz tanklarımızda? Bir sıkıntısını da görmedim şahsen verdiklerimin. Gayette sağlıklıydılar. Üniversiteyi kazanıp şehir dışına gitmek durumunda olduğum için oscarlarımı belediyenin o dönem akvaryumları vardı oraya bağış yapmıştım. Ama gelen geçen bilinçsiz toplum ekmek, simit vb. mayalı besinler attıkları için yaklaşık 1 ay sonra ölmüşler :S :( Haberini aldığımda aşırı üzülmüştüm..
 Eğlenceli balıklardır. Özellikle de akvaryumun üzerinde elimde tutarak sıçrayıp yemi elimden almaları bambaşka bir duygu.. Özlemişim.. Yanlızcaa suyu çok kirletirler yedikleri yemlerin çoğunu tam sindirilmemiş olarak dışkılarlar.. Bunun dışında da problemsiz dost balıklardır.. Üreme konusuna gelince hayalini bile kurmayın bence.. Yüksek tonajlı tanklar lazım. Akvaryumda olacak iş değil yani.. Elinizdekilerin zevkine varın. Zaten size bolca mutluluk vereceklerdir.. Güle güle besle yavrucanları :)) [/QUOTE]

Teşekkürler değerli yorumlarınız için.Üzüldüm gerçekten ama bazen elde olmayan sebeplerden dolayı yaşayabiliyoruz bu tarz şeyler bu yüzden ben bakamayacak arkadaşlarıma dahi balık vermem elimde ölmesini tercih ederim.Başta dediğim gibi üretmekle uğraşmak istemem zaten yeterince japon ürettim zevkini aldım zaten üreselerde yerim yok bakacak  2 tank yeter şuan için ama olurda yumurta döker falan elimden geldiğincede yaparım birşeyler banane diyemem canlı sonuçta ki akvaryumda bile yavru alanlar var forumda olmaz diyede bişey yok diyemeyiz bu durumda ama dedim ya önemli değil yavru almak benim için önemli olan sağlıklı bir şekilde gelişimlerini görebilmek hakkıyla yapabilmek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fffatihÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 470
fffatihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2013 18:49
Yem çeşitliliğini sakın atlamayın derim. Bir süre sonra verdiğiniz yemlere alışıp başka bir şey yemiyorlar :) Daha yavruyken taze tavuk ciğeri atın ufak ufak gelişmelerinde faydası olur. Kuru yem olarak JBL, Tetra gibi kaliteli markaları kullanın derim.
Bir de tiger oskarlar çoğu zaman albinolara karşı baskın oluyorlar. Keşke hepsini tiger veya albino alsaydınız :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2013 19:06
[QUOTE=fffatih]Yem çeşitliliğini sakın atlamayın derim. Bir süre sonra verdiğiniz yemlere alışıp başka bir şey yemiyorlar :) Daha yavruyken taze tavuk ciğeri atın ufak ufak gelişmelerinde faydası olur. Kuru yem olarak JBL, Tetra gibi kaliteli markaları kullanın derim.
Bir de tiger oskarlar çoğu zaman albinolara karşı baskın oluyorlar. Keşke hepsini tiger veya albino alsaydınız :)
[/QUOTE]

Bulabildiğim tek balıklar bunlardı maalesef hatta bir konu açmıştım.Yem konusuna gelince mümkün olduğunca yem konusunda söylenenleri dikkate alacağım zaten beğenmedikleri oldumu direk çıkartıyorlar. Açtığım konuda bu yukarda belirttiğim gibi tek bu oscarları  bulabildim.

 http://www.akvaryum.com/forum/yavru_oscarlarim_k658414.asp


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir