Oscar yüzgeçleri


K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2013 22:52
Merhabalar,

Elimde 1çift tiger oscar var. Benden önceki sahibi 1 seferlik yumurta alındığını ve çift olduklarını söyledi. Kendi akvaryumuma koyduktan sonrada ağız ağıza verip ileri geri yüzdüklerine şahit oldum. Hatta 1 oscar diğer oscarın yanında tüm yüzgeçlerini şişirip titreme hareketi yapıyor. Artık bundan sonrası kısmet diyelim.

Normalde ise renkleri genelde koyu siyah ve turuncu lekeleri parlıyor.  Balıklar baya hareketli ve beni görünce su yüzeyine yakın gezip gözümün içine bakıyorlar. Yem vereyim diye. Buraya kadar herşey normal ama kafama takılan birşey var.  1 balığın  sol yüzgecinde gövdeye yakın yerlerinde pembemsi 2 leke var.  Aldığımdan beri ne büyüdü nede küçüldü.

Bu noktada kafam baya karıştı. Yüzgeçlerin renkleri koyu siyah. Balıklar baya hareketli. Hatta 1 balığım solungacının yanını bir yere sürtmüştü oradaki pullar kendini 3 günde yeniledi. Diğerinin kuyruğa yakın yerini yeme hamle yaparken akvaryumun orta kayıtına sürttü pulları zarar gördü. Şimdi yaradan eser yok. Hemen iyileşti.

Verdiğim yemler , kurutulmuş tatlısu karidesi, tetra marka bloodworms (konserve gibi olan), tavuk çiğeri, hatta karides alıp azıcık haşlayıp kurutup arada veriyorum. Birde gene tetranın cichlid yemlerinden alıp karıştırdım.  Onuda veriyorum. Haftada 1 gün aç bırakıyorum canavarları.

Tek sıkıntım akvaryum küçük 180lt onun dışında bir sıkıntı yok sanırım. Bu arada balıklar 20 cm civarlarında. 2 haftadır bendeler ve 2cm yakın büyüdüler. (Balıkların yüzgeçlerinin uçları sürekli gelişiyor. Asıl rengini alana kadar beyaz-şeffaf arası bir renk alıyor.) Resimlerinide eklemeye çalışacağım. Daha sağlıklı yorumlar için.

Şu anda merak ettiğim bu kırmızımsı lekeler nedir? Benim gibi karşılaşan biri oldumu merak ediyorum. İlginize teşekkür ederim.

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 13:22
Arkadaşlar Merhaba,

Özellikle ilk resimde, arkadaki Oscar'ın yüzgecinde lekeler göreceksiniz. Bu başlığı açtığım günden bu yana ufaklıklar baya büyüdü, sıkıntıları yok ama lekelerde duruyor.  Fikirlerinizi bekliyorum. Kolay gelsin.



K_CanSAHIN2013-04-02 13:30:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 14:10
Çok net görememekle beraber, aldığınızdan beri (ki en az 2 ay olmuş) herhangibir değişiklik olmadığına göre çok daha önceden meydana gelmiş yaralanmalardan kaynaklanan izlerdir diye düşünüyorum.   Cenk Bildir2013-04-02 14:54:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K_CanSAHINÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 83
K_CanSAHINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 14:42
Cenk Bey Merhaba,

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi önceden olmuş bir yaralanma diye düşünüyorum. Ufaklıklar çok hareketli 30 pozdan ancak bunlar düzgün çıktı gerisini siz düşünün. Son flaşlı resimde soldaki yüzgecin hemen üstünde hafif pembembi bir leke var. Önce parazit sandım ama bu zamana düşmesi lazımdı. Çiğer yada yürek vermeden önce onları sarımsaklı suda bekletiyorum. İlk suyun içinede Flagy koyuyorum. Ardından da su hazırlayıcılarla suyu dengeleyip balıkları öyle koyuyorum.

Bu dediklerimi 2 sefer yaptım. Fazla su ile oynamamaya çalışıyorum. Akvaryumda midye, Elma salyangozu (Mavi,Sarı), Ayrıca Rabbit Snail var. Dip temizliğine de gerek kalmıyor. Donanım olarak 1 tane su yüzeyini temizleme özelliği olan iç filtre var.  Hemde akıntı yaratıyor. Ayrıca 10 saat hava motoru ile 2 ayrı noktadan suya oksijen veriyorum. Bunlara mütakip 2 tanede dış filtre kullanıyorum. Biraz abartılı ama genelde canlı yemle beslediğimden suyu taze tutmaya çalışıyorum. 10 günde birde su azaltıp taze su koyuyorum.

Son olarak aldığımdan beri takribi 3 ay geçti, aldığımda 15 cm'lik 3 numara kepçe kafiydi. Ama şimdi sanırım 5 numara  14 inch kepçeye sığmıyorlar. Birazda obezler baya ağırlaştılar.  Umarım uzun seneler beslerim. Artık onları balık olarak görmüyorum, akvaryumda resmen 2 tane köpek besliyorum. Herkese keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir