Ötenazi uygulaması


strangerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1663
strangerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2006 14:33

Maalesef çok üzücü bir konu.Nedense tutulan balıklar konusunda böyle sorun yok.En azından ben yerken bu kadar ince düşünmüyorum.

Tarık Bey balığınıza üzüldüm.Gerçekten.İşte bizim akvaryum sevdası bu işleri açıyor.Biz biyotopu küçülttük.doğada olsaydı doğa çaresine bakacaktı.Ama akvaryumda olunca iş değişiyor.Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali.Allah sana kolaylık versin.Yaşatsan mı vicdansız olacaksın;öldürüp kurtarsan mı vicdansız olacaksın.Sanırım kısır bir döngü.Genede amacımız doğayı taklit etmese ben ellememe taraftarıyım.

Ama bu sözüme muhalefet ya balık hasta olursa iyileştirmeye çalışmayalım o zaman lafı çıkmasın lütfen sözlerimden.

Sağlıklı balıklar dilerim...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nikon_Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,8214[/C] [B]4768,2[/B] [C]4,3,8214[/C]
Kayıt: 07/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 980
nikon_Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2006 14:56

Teşekkür ederim Metin Bey, gerçekten de zor bir durum. Söylediğiniz gibi doğada bu durum olmuyor, her şey"doğal seleksiyon" yolu ile halloluyor. Ama bizim evimizde hazırladığımız "mikro dünyamızda" herşey bizim kontrolümüz altında gerçekleştiğinden, böyle bir durumda çözüm üretmekte güçlük çekiyoruz.

Ayrıca alıntı yaptığınız avatarımdaki o yazının sizin de hoşunuza gitmesine sevindim. Hatırlarsanız o yazıyı, "FO Balık Talebi" konulu başlık ile ilgili internette bilgi ararken bulmuştum. Gerçekten de çok anlamlı bir yazı. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pisicikimÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 89
pisicikimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2006 15:56

Konu çok karmaşık değil aslında,sadece takıldığınız konu uygulamanın isminde galiba "ÖTE NAZİ"

Ötenazi uygulamasını idam ya da katliam olgusuyla karşılaştırırsanız zaten buna kimse katılmaz.Ötenazi herhangi bir canlıya (insan,hayvan,bitki ayrımı yapmaya gerek yok) yapılabilcek her türlü yardımdan sonra,geriye yapılabilcek bişey kalmadığı anda uygulanmasıdır.Buna kim karar verir? bilim adamları,uzmanlar,yargıçlar.Burada konuların kilitlenmesi,silinmesi,üyeliğin iptali konusunda kimler yetkili ise bu konuda da yetkili kişiler vardır.Bu kişiler Tanrı mıdır? hayır değillerdir.Sadece süregelen yaşam zincirlemesinde bazı şeyleri sizden,benden daha iyi bilirler,bilmek zorundadırlar.Dişçi önce dişinize lokal tedavi uygular,dolgu uygular, vs. vs. uygular.Ama yapabilceği bişey yoksa o dişi kökler.

"anaaaaaa bu balık yan dönmüş,gözleri pörtlemiş zorlanıyor yüzmekte,çöpe atalım,,,bu köpeğin tüyleri dökülmüş,derisi çıplaklaşmış,güzel görünmüyor uyutalım hemen" Sizce bunlar ötenaziye mi girer? değildir,cahilliktir.Hayvan bakabilme sorumluluğundan uzaklaşmadır.

Bazen keşke dediğimiz,gönlümüzden geçen şeyler vardır.Ama tam tersine hareket edip gerçekçi olduğumuz eylemler vardır.Hayvan besliyor,bitkiler yetiştiriyoruz.Baktığınız canlıya göre türlü türlü zorluklar vardır arkadaşlar.Hayvanınız ismini bile söyleyemediğiniz bi hastalığa yakalanır,gözünüzün önünde erir gider,çevresine pis bi koku yayar,her türlü tedaviyi uygularsınız,fayda etmez.Bütün imkanlarınızı (maddi) ve zamanınızı buna verirsiniz "kâfi" gelmez.Tek yol vardır,hayvanı uygun şekilde yaşamını sonlandırır,yakınınızda bi yere gömersiniz.Vicdani sorgulamasını içinizde kendiniz yaparsınız.Ben asla çöpe atmam,ölmüş dahi olsa.Siz İstanbul'da rahatça toprak parçası bulamadığınız için atarsınız ona da bişey demem.

Yani kısaca   idama ,katliama sizlerden daha fazla karşıyım ama ötenazi ya da ismi başka herneyse karşı değilim.Hepimiz ölcezzzzzzzzzzz hepimiz   


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DayWalkerÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 667
DayWalkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2006 17:15

Ayırcağım akvaryumum yoksa hayvan hastalıklıysa diğer balıklara birşey olmasın diye öldürürüm. Ama şuan 15 balıklı akvaryumumda macracanta beyaz benek diğer balıklara daha geçmedi ayıramıyorum da. Öldürmeyede kıyamıyorum çok seviyorum o hayvanları.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir