Ozonizer yosunla mücadele


BayramÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 421
BayramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2012 16:19
Ozonizer yosunla mücadelede kullanılabilir mi? Kullanan ve faydasını gören varmı? Balıklara zararı var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrophZeusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 593
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2012 17:27
Merhabalar,ağabeyim su fabrikalarında ozon makinalarının servisini ve montajını yapıyor,patronu evdeki minyatür ozon makinasıyla akvaryuma 5 dakika kadar ozon verdiğini söylemişti ve bu zamana kadar bir zararını görmemiş,bizde evdeki betta akvaryumumda denemiştik betta biranlık ters dönmüştü çok korktuk ama onada hiçbirşey olmadı sonradan tekrar yüzmeye başladı. Bence bir zararının olacağını düşünmüyorum yosunla birebir ve en kesin çözümlerden biri bence tabi aşırısı ne olur bilemem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 01:17
Sisteminize fazla gelecek şekilde kullanırsanız balıklarınız yoğun oksijenden dolayı bayılabilirler. Bunun dışında başkaca bir zararı var mıdır bilemiyorum. Zaten daha yoğununu siz de kullanmak istemezsiniz zira kokusu keskindir. Burnunuz o kokudan rahatsız olacaktır. Az miktarda kullanılması insanlar için bile faydalıdır. Ozon tedavisi yazarsanız internette birçok şey bulabileceksiniz. Ancak tabii ki bilinçsizce kullanmak zararlı olabilir.

Uygun dozda kullanıldığında suyu steril hale getirdiği için hem yosunla mücadelede hem de balıklarınızın yaşam kalitesinin arttırılmasında faydalı olacaktır. 

Uygun dozda kullanıldığında streilizasyonun yanında sudaki oksijen miktarını da fazlasıyla arttırır. Bu da balıklarınız için fazlasıyla sağlıklı bir durumdur. Çipura-Levrek kuluçkahanelerinde de düzenli olarak kullanılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir