Pangesuslarım yem yemiyorlar


aLLeSaNDRoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2009
İl: Bolu
Mesaj: 281
aLLeSaNDRoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 12:31
Arkadaşlar pangesuslarımı yaklaşık 1 hafta önce akvaryumcudan aldım şu an çok küçükler lepisteslerle hemen hemen aynı boydalar. Dip yemi kullanıyorum ama bir kere bile yem yediklerine şahit olmadım yem yemeleri için ne yapmalıyım. Korkuyorum açlıktan ölcekler diye

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

58GüvenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2009
İl: Aksaray
Mesaj: 2570
58GüvenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 14:58

 İlk olarak sizinde belirttiğiniz gibi pengasuslarınız için çok küçük bir akvaryum sizinki.Ama damızlık lepistes boyundalar diyorsunuz ve 400 litrelik tank yapacağınızı söylüyorsunuz.O zaman şimdilik idare edebilirsiniz.Ama şunu da bilmelisiniz ki pengasuslar akvaryumda beslenmemesi gereken canlılardır.Çünkü boyları kısa zamanda 1 metreyi geçebilir.Akvaryumda beslenirse en az 2000 litrelik tanklarda bakılması uygundur.

 Pengasuslarınız 1 haftadır illa ki yem yiyordur.Çünkü 1 haftadır hiç yem yemiyen bir canlı ölürdü.Dibe çöken yemleri sonra yiyor olabilirler.Ama siz başka rahatsızlıklarda görüyorsanız "Hastalıklar Ve İlaçlar" bölümüne pengasuslarınızın durumu hakkında bir konu açın.Bence yiyorlardır ama.
 
 Lepistesler zaten pul yem yerler.Bence ağzı açık kalmış yemden vermeyin.Çünkü bozulmuş olabilir.Yavrularınıza artemia veya yavrular için özel yemlerden alabilirsiniz.Yeni bir pul yemde alabilirsiniz.Çünkü ağzı açık yem yavrularınıza zarar verebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir