Papağan ciklet besleyenler okuyun!


donkkodÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 21
donkkodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 18:08
PAPAĞAN CICHLID HAKKINDA !!!

Papağan Cichlid doğal bir tür değil elbet! Ancak öyle rivayetlerdeki gibi de ne laborotuvar yaratığı ne de ileri teknoloji ürünü! 

Sadece bir Heros Severum ile 

Gold Severum


Red Devil ( Cichlosoma Citrinellum ) 




Arasındaki çiftleşmeden ortaya çıkan, binlerce yavrudan seçilerek renklendirilip satılan canlılar! 

Tabii ki bu çiftleşmenin ürünü yavrular yakın aileler olmalarına karşın ( her iki balıkta Orta Amerika Cichlid lerinden ) yinede çoğu yavrular vücut morfolojisi bozuk olarak dünyaya geliyor! ( yaklaşık % 90 ) Bunlardan kanadı-kuyruğu yerinde olan ve yem alabilecek kadar ağız yapıları düzgün olanlar beslenip hayatta kalbiliyorlar! Diğerleri ( yarıya yakını!! ) Zaten besin alamamaktan yada yeterince güçlü olmadıklarından telef oluyorlar! 

Morfolojik Bozukluğa Örnek olabilecek birkaç örnek!!! 
Zannediyorum resimler artı bir açıklamaya gerek bırakmıyor! 
Ancak en düzgün görünenlerin bile ağızlarını kapatamadıklarını, çoğumuz biliyoruz!! 






Geriye kalanlar, İskelet yapılarındaki bozukluktan dolayı beğenilen !?? ''Papağan Cichlid'' formunda olanlar ve kuyrukları olmayan ''garibaldi gurubu'' ve bir miktarda genetik bakımdan anneye yada babaya benzeyen bir anormalliği olmayan ama ticari değeri de olmayan yavrular!! Ticari değeri olmayan guruba giren tüm yavrular, büyümenin çeşitli safhalarında ''' eleniyorlar!! '' 

Renklendirme:
 Geriye kalanlar ticari değeri olabilen '' Papağan Cichlid '' adıyla renklendirilip satışa sunuluyor! 
Renklendirmede en başarılı balıkların arasında geliyorlar! Çünkü ebeveynlerinden gelen bir özellikle zaten kırmızı renklere yatkınlar! :Önceleri sırf karotenli yemlerle bile gayet güzel kırmızılar elde ediliyordu!
Sonraları çeşitli hormonlarla, renkleri kolay kabul eden bu balıklar çok değişik renklere 'boyanmaya' başladı. Bünyelerinin güçlü olması ve renk pigmentlerinin baskın olmaması sayesinde bugün, siyahından moruna kadar değişebilen çok çeşitli renklerde görmek mümkün!

Değişik Renklerde BOYANMIŞ balıklar!!



Bunlardan turuncu renkli olanlar renkleri karoten içeren yemlerle beslendiğinde renklerini devam ettirebiliyorlar. Ancak diğer renkler! ( mavi,mor,siyah,sarı,yeşil gibi )suni olduklarından bir süre sonra açılıyor ve geriye açık pembe şeklinde balıklar ortaya çıkıyor! Ancak bu balıklarda eğer yeşil severum geni taşımıyorlarsa karoten içerikli yemlerle beslenir ise kırmızıya yakın tonlar elde edilebiliyor!

Yeşil Severum



Üremeleri konusu : Tüm yakın akraba türlerin ( At-Eşek, Kanarya- Saka kuşu v.s. ) çiftleşmesinde olduğu gibi gen uyuşmazlığından dolayı çıkan yavruların çoğu kısır oluyor! Aslında asıl kısırlığın erkek balıklardan kaynaklandığı, dişilerin yumurtalarında bir anormallik olmadığı belirtiliyor! Hatta bunların erkek bir Citrinellum ( Red Devil ) ile eşleştirildiğinde normal yavrular elde edildiği söyleniyor! 
Ayrıca her Papağan Cichlid çiftinin kısır olmayabileceği üzerinde de durulmakta. Bazı çiftlerin üreme yetisine sahip olduğu, çeşitli geri bildirimlerle zaman zaman ortaya konuyor! Ancak bu istisnalar kaideyi bozmamakta!

Davranış şekilleri:
Küçük Papağan Cichlidler, normal balık fizyolojisinden haberi olmayan insanlara oldukça sevimli gelebilen şekilleri ve tabii ki değişik renkleri dolayısıyla oldukça iyi bir 'ticari meta' durumundalar. Ancak renkeleri açılıp balıklarda büyümeye başlayınca. Hele de üreme davranışları gösteren bir çift papağan ebeveynlerinden aldıkları kanla onlar kadar olmasa da küçük birer ' Devil' olabiliyorlar! Oldukça sert davranışlar sergileyip diğer balıklara akvaryumları dar edebiliyorlar! Bu sefer elden çıkartma yöndetimine giden besleyen, bunun zorluklarıyla savaşmak durumunda kalabiliyor! (Alıntıdır) artık gerisi size kalmış.Şahsen ben çok üzüldüm.

Beğenenler: [T]84082,sero456[/T]
+1: [T]84082,sero456[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 18:18
Aslında dünya üzerinde sırf para kazanmak için yapılan sahtecilikler yanında çokta üzüntü duyulacak bir durum değil. Adamlar para için insan sağlığıyla bile oynayıp insan neslini etkileyecek pislikler yaparlarken bu iş biraz masum kalıyor. Fakat birer akvarist olarak düşünürsek bu balıkları kesinlikle ve kesinlikle beslemeyerek bu haksızlığa engel olabiliriz. Bize düşen budur. Satın almayın satın aldırmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir