Papağanlarıma kırmızı biberden yem


Hanite07Çevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2009
İl: Antalya
Mesaj: 341
Hanite07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2010 14:35
5-6 cmlık papağan balıklarının renklenmesi için kırmızı tatlı çarliston biberleri suda haşlayıp derin dondurucuya koydum..Ne kadar derin dondurucuda saklıyabilirim her gün azar azar balıklara vermek istiyorum.Haşlanmış biberler derin dondurucuda bozulurmu?Herhangi bir zararı olurmu?Balıklara ilk gün verdiğimde afiyetle yediler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serhat38Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 305
Serhat38Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2010 14:57


               Ilk kez boyle bir sey duyuyorum.Bende papagan besledim fakat hic bir zaman boyle bir sey gormedim.Eger renklenmesini istiyorsan piyasada bir cok papagan renklendirici yem var.Ben pet garden'in red parrot pellet isimli yemini kullanmistim ve gayet iyi sonuclar almistim.
Serhat382010-06-23 15:25:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

k0rkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2010
İl: Adana
Mesaj: 217
k0rkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2010 15:27
Öncesinde de duymuştum bir zararı yok die sölenmişti (SP lere veriyordu) .Haşlanmış biberlerin derin dondurucuda çoook uzun bir süre dayanıcagına eminim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pusat58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2010
İl: Sivas
Mesaj: 942
pusat58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2010 15:48
Haşlanmış havuç yiyorlar ama biber yerlermi bilemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hanite07Çevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2009
İl: Antalya
Mesaj: 341
Hanite07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2010 16:31
Ottonun süper red parrot adlı yemini kullanıyorum zaten.Ben balıklara çeşit olsun diye veriyorum.Daha önceden uzun süre haşlanmış mısır bezelye falan verdim.Hiç bir zararı olmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2010 08:54
Çarliston mu değil mi bilmiyorum ama şu salça yapılan iri boy etli kırmızı biberleri severek tüketiyorlar. Birçok türünde yiyeceğine eminim. Ayrıca zaten o yemlerin içerisinde de bu ve bunun gibi kırmızı sebze-meyveler mevcut. İçerik bölümünde yazar zaten. En kırmızı ve olgun olan biberleri verirseniz daha sağlıklı olur. Aşırı haşlamaya gerek yok. Bütün şekilde saklayın, dondurucudan çıkardıktan sonra ortam sıcaklığında bekletin, eriyince küp şeklinde kesip verebilirsiniz.
Papağanlar için taze-dondurulmuş karides te verebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir