Paradoks


alpiiimÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 33
alpiiimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 12:57
Ben hazır böyle bir forum bulmuşken, sorularımı sıralayayım...

Ben akvaryumu büyütüp 400lt lik bir tank aldım. Daha önce eşiminde görsellik merakından dolayı, farklı ve dişi- erkek oranlarına uymadığım bir akvaryumum vardı. Akvaryumda 1e 3d aurotus, 1e 1d snow, 1e 2d sarı prenses, 1e 1d mavi prenses, 1e 1d kobalt(yeni öğrendim), 1e 1d demasoni, 1e portakal, 1e 2d şeker pembesi vardı.

Şimdi bu kadar çeşit nasıl geçiniyordu derseniz? 2.5 yaşındaki portakal erkeği dışındakilerin hepsi çok ama çok iyi anlaşıyordu. Fakat normal olarak, yavru almak yönünden sıkıntılarım vardı.   Ama hiçbir zaman yavru almak ilk önceliğim olmadı.

Şimdi akvaryumda bir değişiklik yapmak ve 2 tür veya 3 tür, 1e 5 veya 4 dişi şeklinde beslemek istiyorum ama balıklarımdan da ayrılamıyorum. Bu şekilde bakmaya devam ettikçe öleceklerini veya üreyemeyeceklerini de biliyorum. Takıldım kaldım:(

Size sorum ne yapmalıyım; Eğer yeni balıklar almalısın derseniz ne tür tavsiye edersiniz?? Saulosi, Hongi, Afro coube ve iceman bakılabilir mi? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a.burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1056
a.burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 13:05
Öncellikle buradan istediğiniz tür ve dişi erkek oranını yazıp boy olarakta en fazla büyüyeceği ortalamayı yazın ve ne kadar litre gerektiriyor ona bakın http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/balikmiktari.asp

İkinci olarakta hacim yeterli çıkıyorsa 4 tür 1 e 4d yapabilirsiniz.Yetersizse ona göre ayarlamayı yaparsınız.Üçüncü olarakta mesela renk cümbüşü açısından paslı sarı prenses snow prenses ve iceman dörtlüsünü düşüne bilirsiniz.Yada soulosi hongivs bir tür düşünebilirsiniz.Forumdan bakın malawi karmalar yapan arkadaşlarımız hangi türleri bir araya koymuş ve verim alıyorlar.Ama öncelikle hacim konusunu bir halledin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir