Paslı kırmızı prenses


brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 19:05
[QUOTE=MiSoSiKiaN]Sarı prensesle kırmızı prenses sorunsuz yaşar. Bana kalırsa demasoniyi hiç almayın zira beslenme konusunda hassas balıklar. Diğer balıklara vereceğiniz yemler demasoniler için sağlıklı olmayacaktır.
Saygılar,


 [/QUOTE]
Cihan bey bu konuda size ve diğer yorum yapan arkadaşlara katılmıyorum.Tecrübeyle sabittir sp ve paslı cichledler aralarında çiftleşebilirler.Emin olun baskın bir paslı erkeği erkek sp lere göz açtırmıycak,kendi dişileri olmasına rağmen sp dişileride dölleyecektir.Yani çaprazlama olasılılığı çok yüksek olucağından aynı akvaryumda bakılmamalarını öneririm..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TensaiÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2011
İl: Mardin
Mesaj: 225
TensaiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 19:47
Öncelikle ilginizden dolayı hepinize teşekkür ederim... Sanırım 20 sarı prensesle balık olayını çözeceğim.. ama akvaryumu nasıl kuracağım kara kara onu düşünüyorum ... Çünkü ilk akvaryum kuruşum olacak 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muhittin ŞİMŞEKÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 160
Muhittin ŞİMŞEKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2011 12:14
Evet çaprazlanma olasılıkları var.Daha öncede bu tür yazılar okudum,Araştırdım.Karma bir malawi yada karma bir mbuna tankı yaptık bütün mbunaların birbiriyle çiftleşme olasılıkları yüksek.Benimde hiç sevmediğim,desteklemediğim bir olay sizin başınıza gelmiş.Ancak karma akvaryum yapan arkadaşlarda bu riskleri göz önüne alıyorlar demekki.Ben uzun yıllardır malawi ve mbuna türleri besliyorum.Sürekli bu olasılıklarıda gözlemlerim,paslı ve sarı prenseslerim aynı tankta en ufak kur yapma yada kovalama dahi gözlemedim.Sizin başınıza gelmesine üzüldüm(Yavrularıda merak ettim anneyemi babayamı benziyor diye).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir