Paslı prensesim yavruları saldı. Yardmcı olur musunuz ?


KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 33
KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 22:36
Ağzı dolu olan paslı prensesim için bugün eminönüne gidip akvaryum ekipmanları temin ettim ve eve gelip 40 litrelik akvaryumu kurdum. Dişiyi akvaryuma koyar koymaz ağzını boşalttı ve yavruları bıraktı. Yavru akvaryumuna kum koymadım sadece iki tane kaya koydum, yavrular ve anne kayaların altında saklanıyorlar , dinleniyorlar şimdilik. Sormak istediğim şimdi bu yavrulara yem olarak ne vereceğim ? normal balıklarıma verdiğim yemi toz haline getirip akvaryuma atayım mı ? yediklerinden nasıl emin olucam ? birde şimdilik filtre koymadım sadece ısıtıcı ve hava taşı var yeterlidir heralde belli bir zamana kadar ? eheim çift çkışlı hava motoru kullanıorum bir hortumu ana tanka bir hortumu yavruluğa uzattım. Ana tank için yetersiz kalma ihtimali var mı acaba tek hava taşının ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

by58Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Sivas
Mesaj: 111
by58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 22:41
Öncelikle hayırlı olsun :) Normal balıkalra verdiğiniz yemi toz halinde yavrualra verebilirsiniz 3 gün yem vermeyebilirsiniz onların keseleri oldukları için ordan beslenirler 4.gün verebilirsiniz :) iç filtre koymayın dış filtre teş taş yeter sanırım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpino24Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 2084
alpino24Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2013 21:42
Anne eğer yavruları boşalttı ve yavrular kesesiz serbest yüzüşe geçtiyse anneyi daha fazla yavru akvaryumunda tutmanıza gerek yok stres yapmaması açısından ana tanka alabilirsiniz yavrular için de dibe batan yemler var onlardan kullanabilirsiniz ama dediğiniz gibi de toz haline getirip atabilirsiniz yavrular düşen yemleri tırtıklayıp yiyeceklerdir ama gene de gözlem yapmanızda fayda var ve en kısa zamanda bir filtre temin etmenizi öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir