Paslılarım Ölüyoo :(


Şükrü ElmasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 358
Şükrü ElmasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2010 20:42
Arkadaşlar öncelikle akvaryumumdan ve çevre koşullarından bahsedeyim.Akvaryumum 200 litre içinde 7sp ort 4 cm
2 yunus 5cm
1 snow 5-6 cm  (benim değil) gidicek
2 iceman 5 cm  (benim değil) gidicek
1 ahli 3 cm  (benim değil) gidicek
1 mbuna 4 cm (benim değil) gidicek

Vardı.Bende bunların yanına 8 tane paslı aldım boyları ortalama 3 cm falandı.Paslılar biraz uzun süre yolda kaldılar ve biraz hırpalandılar.Yaklaşık 1 saat yol çektiler.Neyse eve gelince hayvanlar rahatlasın diye biraz beklettikten sonra hemen akvaryuma saldım ama salmaz olaydımAglamaAglama Benim akvaryumdaki balıklar paslıları 10 dk içinde yüzemeyecek hale getirdiler hayvanlarda yüzgeç kalmadıKizgin.Bende hemen onları tekrar yakalayıp küçük akvaryuma attım.Yanlarına bikaç taş koydum.2 damla metilen mavisi damlattım,ısıtıcı taktım, havalandırmalarını bağladım ve bekledim.Hayvanlar biraz canlanınca yem attım ama nafile.Sabaha baktığımda yemleri yememişlerdi.Haliyle su bayaa kirlenmişti bende küçük akvaryumda filtre olmadığı için ana akvaryumu 2 ye bölüp bi kısmına paslıları koydum.Şimdi rahatlar yüzüyorlar ama yemek yemiyorlar napabilirim ? Birde yüzgeçleri ve karın bölgeleri baya hasar almış ne kadar zamanda düzelir ?

Yardımcı olursanız sevinirim.Balıkların ölmesinden korkuyorum.Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2010 20:45
Birincisi benim değil gidecek dediğiniz balıklar varken paslıları almanız çok yanlış olmuş.Akvaryum hazır edilmeden canlı alınmamalıdır.Ki bunu acı bir şekilde tecrübe etmişsiniz.Ayrıca yemi çok az miktarda atar beklersiniz.Yemiyorlarsa israr etmek sadece suyu kirletir deneyinizde gördüğünüz üzere.İlk etapta gidecek dediğiniz balıkları gönderin,sonra onları büyük akvaryumunuza alın.Zaman geçtikçe yem yiyeceklerdir.Ayrıca yunusla karma yapmak için de hacminiz yeterli değil.Paslı sarı prenses karması yapabilirsiniz,veya tek tür yunus bakabilirsiniz.
darXis2010-07-21 20:47:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Şükrü ElmasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 358
Şükrü ElmasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2010 21:43
Yunusların farkındayım fakat 2 tane var zaten şu aşamada sıkıntı olmuyo.Normalde diğer balıkları vericektim alıcak olan arkadaşım tatilden dönmedi biraz daha kalmaya karar verince onlarda bana patladıTebessüm.Birde paslıları zaten siteden bi arkadaştan alıcaktım gününü sözleştirmiştik ayıp olur diye ertelemek istemedim açıkçası.Genede hatırlatmalarınız için teşekkürler.Ama ben hâlâ soruma tam cevap alamadım paslılar düzelir mi ? Düzelmeleri için ne yapmam lazım ? Birde yemek yemiyorlar(1 gündür) iştahlarını nasıl açabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freespiritÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2010
İl: Içel
Mesaj: 69
freespiritÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2010 06:55
Düzelirler merak etmeyin. Diğer balıklar akvaryuma yeni gelen balıkları yer tutma v.s gibi sebeplerden dolayı hırpalarlar biraz. Kısa bir süre içerisinde kendilerine geleceklerdir. Şu süreç içerisinde onlarla fazla uğraşmamanızı ve onların rahat bir şekilde akvaryuma alışmalarını beklemelisiniz. Balıklarınız hırpalanma ve yer değişikliği sebebi ile stres altındadır ve bu yüzden yem yemiyorlardır. Bekleyiniz bir müddet sonra yemeye başlarlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre90Çevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 985
emre90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2010 14:05
1 mbuna dediğiniz balığın türü nedir?Çünkü 54 tür mbuna var.Bence paslıları en çok beyaz prenses rahatsız etmiştir.Çünkü biraz agresif bir balık ve en büyükleri o ama paslılar iyileşecektir merak etmeyiniz.Benim 200 litre akvaryumum kuruluyken erkek bir dişiyi sürekli kovalayıp saldırıyordu adeta onu akvaryumda istemiyormuş gibi hayvancağızda ne yüzgeç kalmıştı nede kuyruk üst yüzgeçerine bile zarar vermeye başlamıştı.Tül yavrulukta 10 günde iyileştirmiştim tam olarak.Ama 2. bir akvaryuma alırsanız yavru akvaryumuna olabilir ve iyi bakarsanız 1 hafta gibi bir sürede tekrardan sağlıklarına kavuşmalarını ve kondisyon kazanmalarını sağlayabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir