Penguen tetralarımda üreme gerçekleşti fakat....


muratozgÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 110
muratozgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 23:31
Bugün şans eseri fark ettim. İki gündür canlı su piresi ile beslediğim ana tankımdaki penguenler vızır vızır çiftleşiyorlar. Ama attıkları yumurtaların hepside limon ve Rasboraların karnına bir güzel iniyor. Çok üzüldüm. Sizce tekrar aynı çiftleşmeyi gerçekleştirebilirmiyim? Birde ne yapmamı önerirsiniz.

Saygılar
vuslat2011-10-25 12:11:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2011 08:44
Serbest yumurta birakirlar. Cok verimli bir baliktir. bir birakimda 1000 adet yumurta birakirlar. Penguen (Thayeria boehlkei) üreme sıklığı tamamen su degerlerinin üreme ortamina hazirlanmasiyla kisaltilabilir. Penguen Tetralarda belirli bir üreme sıklığı periyodu yoktur.Ama yavru aliminda 15 aydan daha az bir sürede tekrar yavru almak mümkündür.

Penguen Tetra'dan basarili bir sekilde yavru almaya karar verdiyseniz ikinci akvaryuma ihtiyaciniz olacak. Penguen Tetralari bir cok tetra türü gibi üremeleri ve yasam sartlari aynidir. Fakat üretimde baligin üreme moduna girmesini gerektirecek(tetikleyecek) su sartlarinin hazirlanmasi gerekmektedir. Bunun icin Ayirmis oldugunuz akvaryumunuz en az 50 Litre olmalidir.Üretimde su safligi ve akvaryum temizligi son derece önemlidir.Yumusak bir su icin 2 ve 8ºdH, pH degerinin ise 5,8 - 6,5 olmasi ve su sicakliginin ise 26 ile 28ºC olmasi gerekmektedir.

Yumurtalarini dökmek ve döllenmelerini kolaylastirmak icin Akvaryumunuz mümkün oldugu kadar bitkilendirilmis olmalidir. 2 disiye üc erkek düsecek sekilde 5 guruplar halinde tutulmadir. ''Kaynaklarda yavrularin yumurtadan(larva baloncugu) ciktiklarindan hemen sonra yetiskin baliklarin hemen akvaryumdan cikarilmasi önerilir.'' Ama yapmis oldugumuz arastirmada
döllenmeden hemen sonra
yetiskin baliklarin öteki akvaryuma alinmasi gerektigini ve üretim akvaryumundaki suyun % 50 si preparat katilarak degistirilmesi gerektigini ve akvaryum isiginin suya direk olarak gelmesi mümkün oldugu kadar isigin gri bir tonlama yapilacak kadar karartilmasi saglanmalidir.

Bu islem döllenmis yumurtalari (16 saat korumaktadir). Dört günnün sonunda yavrular serbest yüzmeye baslarlar(yumurtadan cikarlar), akvaryumda karartma islemine devam edilir. Yavrulara ilk yem olarak terliksi hayvan ve daha sonra artemia - naupli ile beslenmelidir. Terliksi hayvan akvaryumda zemine oturdugunda temizlemek icin uzun bir pipetle zemine hava üflenmelidir.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir