perculalarımda kara benek


atlantisyldzÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 62
atlantisyldzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 13:51
Arkadaslar akvaryumdaki 2 tane perculamda gövdelerinde siyah benekler oluşmaya başladı .Araştırınca aşağıdaki hastalık olduğunu buldum.

Kara Benek:
Teşhis:Kist halinde koyu renkli benekler.Kist şeklinde görülen bu lekelerin altında yuvalanmış parazitler bulunur.
Tedavi:İlk iş akvaryumu sümüklü böceklerden arındırmaktır çünkü parazit ara hayvan olarak sümüklü böcekleri kullanır.Tedavide akvaryumculardan bulabileceğiniz Nitrofurazon ihtiva eden ilaçları kullanmalıdır.Tedavi banyo şeklinde yapılmalıdır.
kaynak: Akvaryum, Akvaryum Resimleri , Akvaryum İlanları | Akvanusya.Com http://www.akvanusya.com/showthread.php?p=25812


Yine araştırmalarıma göre akvaryumlardaki sümüksü canlıların çıkarılması veya tatlısu banyosu yaptırılması gibi görüşlerle karşılaştım.Tatlısu banyosunda su nasıl hazırlanıp yapılacak?
Veya ilaç kullanmam gerekirse kolay bulabileceğim bir şekilde isim yazarsanız sevinirim.
Bahsedilen sümüksü canlılar conch türü salyangozlarmı?


Aşağıdaki eczanelerden bulabileceğimiz ilaçlarda bahsedilen madde var.Onlar olurmu yoksa balıklar için özellikle bir ilaç varmı?

* DERMİKOLİN (Pomad)
* FURACIN Soluble Dressing (Pomad)
* FURADERM (Pomad)
* FURAZOL (Göz Damlası)
* FURAZOL (Kulak Damlası)


Fotoğraf makinam sorunlu olduğundan maalesef resim ekleyemedim .Solungaçtan az yukarıda olan iki benek vardı dün.Bu gün baktığımda hem diğer balıkta hemde iki benek var dediğim balıkta benek sayısında artış olduğunu gördüm.Sabah tatlısu akvaryumumdan aldığım aynı ısıya ait tatlısuda kısa süreli bir banyo yaptırdım.Balıklarda herhangi bir durgunluk vs yok.Gayet doğal davranışlar içerisindeler.Az önce baktığımda akvaryumda herşey nornaldi yine fakat balıklardaki benekler iyice artmış durumda.Eczanede bu bahsedilen ilaçların tamamı var neredeyse fakat bunlardaki madde miktarı çok düşük.Bu yüzden etkisi olacağı konusunda tereddütlerim var.Bu maddeyi ecza depolarından bulabilirmiyim onu araştıracağım fakat onunda dozu,kullanımı vs hakkında ayrıntılı bilgileri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal23Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 433
Kartal23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2011 15:47
Bu tarz bir müdahaleyi işi iyi bilen biriyle beraber yaparsanız daha sağlıklı olur. Tarif ile zorlanırsınız...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atlantisyldzÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 62
atlantisyldzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 18:06
Balıklarda görülen rahatsızlık kendi kendine geçti.Arada bir yeniliyor benekleniyorlar,daha sonra kendi kendine yok oluyorlar.Bunun sebebi nedir bir yorumu,bilgisi olan arkadaşlarım paylaşırsa sevinirim.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir