permasol kullanımı


mustafakorkmazÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2012
İl: Malatya
Mesaj: 30
mustafakorkmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2012 17:41
selam arkadaşlar170 litrelik ana tankta  mantar hastalığına yakalanan lepisteslerimi 40 litrelik ufak tanka aldım mikofish uyguladım başarı oarnı%60 gibi fakat permasolu kulandım şuan 40litrelik tanka 1subardağımnda erittiğim1tablet permasoldan 2,5cclik enketörle havamotorunna yakın yerden boşalttım 2,5cc renk falan değişmedi akvaryumda balıklar şuan iyi gözüküyo ana tankaysa bardağı boşlattım anatankım boş balık yok sadce bitkiler var mantar kaybolur sanırım 1kaç gün bu şeilde bekletip sudeğişimi yapacağım 1kaç günden kastım en kötü 5gün  bu konuda fikri olan yada sölemek istediği olab varsa bilgileriniziden faydalanmak isterim bugün itibari ile permasaol eczanelerde 8 lira arkadaşlar be kullandım faydasıda zararıda olursa burdanpaylaşacağım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 11:20
Mantar, dış parazit vs iç parazit ve bağırsak sorunları hariç diğer bütün bakteriyel hastalıklara anında çözüm getiriyor,  Ben lepistes üreten biri olarak başka bir ilaç kullanmıyorum, ancak özellikle lepistestes erken müdahale çok önemli balıklarınız kuyruk kıstığı andan itibaren 48 saat içinde permosol ile müdahale ettiğinizde iyileşme oranı neredyse %100 oluyor, iğne kuyruk denilen bir tür mantar hastalığı var çoğunlukla 1-1,5 cm lepistes yavrularında görülür, 1 hafta içerisinde 2500 lepistes yavrusunun öldürdüğüne şahit oldum, ancak daha sonra 1500 yavrunun olduğu bir tankta kullanmaya başladım 3 gün sonra hastalığın tamamıyla kaybolduğunu gördüm.
 Arkadaşlar Permasol mantar ve dış parazit tedavisinde tartışmasız kesin çözümdür, tek bir şartı var balıklar ölmeye başlamadan önce kullanılmalıdır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 12:35
Mustafa Bey; balıkların başka bir sebeple sağlıkları bozulmadıysa mantar enfeksiyonu görülmesi pek olası değildir. Balıkların çoğunda mantar varsa o zaman sorunu öncelikle su değerlerinde aramak lazım.
Su şartlarını düzeltmediğiniz taktirde yeniden matar görmeniz büyük ihtimal. Balıkları tedavi etmekle beraber mantarın altında yatan sebebi de halletmeniz lazım, yoksa mantar tedavisi gereksiz bir iş halie gelir.

Keşke o bardağı ana tanka boşaltmasaydınız. Permasol çok güçlü bir dezenfektandır. Akvaryum suyunun rengini az biraz değiştirecek kadarı bile tüm sistemi sıfırlamanıza sebep olur. Akvaryumunuz şu anda ilk kurlum aşamasına gelmiştir, geçmiş olsun. Bundan sonraki tüm işlemlerinizi yeni akvaryum kuruyormuş gibi devam ettirin. Sağlam bir su değişimini de tavsiye ederim.


Bu arada permasolün yoğun kullanımında balıkların mukozası ve solungaçlarında ağır tahrişe ve hatta hasara sebep olduğunu söylemeliyim. Kimi durumlarda başı ağrıyan birinin kolunu kırıp yardımcı olmaya çalışmak gibi iş görür. Aman dikkatli kullanın.


onuruygun2012-05-09 12:37:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakorkmazÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2012
İl: Malatya
Mesaj: 30
mustafakorkmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 13:36
ONUR BEY ANA TANK KOMPLE BOŞTU BALIK VE YAVRU YOKKEN BOŞALLTTIM 2GÜN KALDI VE TAMAMEN SUYU DEĞİŞTİRİM DEDİĞİNİZ GİBİ AKVARYUMU YENİDEN KURUYORMUŞ GİBİ YAPIYORUM

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir