PERMASOL KULLANMAK İSTİYORUM VARDIM


barış38Çevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 40
barış38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2007 11:38

Ben acemi birisi olarak Akvaryumumdaki hastalığı çözemedim. Ne zaman su eklesem (en az 3 gün dinlenmiş) kayıplarım oluyor. Sanırım şebeke suyumda problemler var.  Bakterimi mantarmı anlayamadım. Bakteri ve  mantar tedavi yoluna gittim ama sonuç alamadım. Formda yazılı her türlü tedavi türünü denedim olmadı. Son olarak Sn tolga beyin tavsiyesi zehirli permasol ( çekinmekteyim ) kaldı. Eriyik için 3-4 tableti ilaç kutusu içinde eritin demişiniz. ilaç kutusu ne kadardır. 30 ml ve ya daha mı fazla bir ölçü vere bilirmisiniz. Bitki çeşitliliği nede niyle tuz kullanamıyorum. ÇARESİZİM

barış382007-04-11 11:44:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delikan76Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2007
Mesaj: 139
delikan76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2007 14:22
Durmunuz, daha doğrusu yapmayı düşündüğünüz bana mantıklı gelmedi. Ben de acemi birisi olarak sizin durumunuza düşsem, ana tankta permasol kullanmayı aklıma getirmezdim... Ne zaman su ekleseniz kayiplarim oluyor demi$siniz, bu bence yeni eklenen suda problem olduğuna kesin olarak işaret etmez, etse de busuyu düzenlemek opsiyonu da bir denenmeli.
 
Bence balıkları geçici bir kovaya falan alıp, balıklar ana tankta değilken permasol kullanıp, yani ana tankı dezenfekte edip, sonra yeniden kurulum denemelisiniz.(Hızlanmak için su düzenleyicisi kullanılabilir, hatta bu düzenleyiciler olası şebeke suyu sorununu çözebilir, klor, ağır metal, nitrat, amonyak vesaire...) Balıklar içindeyken ana tankta permasol kullanımı çok riskli olmalı. İçinde balık yokken permasolü çok daha rahat kullanırsınız, üstelik dekor ve kumu da daha rahat dezenfekte edersiniz. Ana tankı yeniden kurduktan sonra da yeni duruma bakabilirsiniz.
 
Permasol kozunu daha sonraya saklayın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir