Peryodik Balık Ölümleri


AhmetBasarÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 26/11/2017
İl: Sivas
Mesaj: 90
AhmetBasarÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2017 01:21
Hocam mutlaka olur ancak yüzde 5 10 arası bir değişim. Bakın örneği şuradan vereyim. İlk kurduğum akvaryumda yaklaşık 50 tane 2 3 cm boyunda black krizayı suyumu 2 hafta dinlendirip akvaryuma ekledim ve hiç bir sorun yaşamadım balıklara günde 3 kez yemleme yaptım çabuk buyusunler diye ve bu 1 hafta sürdü balıklar 1 cm boy attı. Şimdi buraya kadar güzel herşey. Bu kadar yemlemeye takdir edersiniz ki akvaryumun su kalitesi düşmeye başladı. Ve balıkları aldığım kişi be şehirde bulunan akvaryumculara danışarak akıl aldım güya. 2 hafta sonra su değişimi yap dediler yuzde 20 30 gibi bir su değişimi yaptım. Sumpı temizledim.

Asıl konu burada ışte

Reaksiyon hemen gelmedi akvaryumdan.

Su değişiminden 2 gün sonra gece yemlemeyi yapacakken bi baktım balıklar yuzemiyor. Yarım saat icerisinde yan yatanlarmı dersiniz ters donenlermi size kalmış. 1 saat sonunda tek 1 balık kalmadı. Bakın bu benim tecrübem. Çok acı bir şekilde öğrendim ama öğrendim.

1- Kurulum başlangıcından 1 ay boyunca sump malzemelerine dokunulmamalı ki biyolojik süngerler bioballlar vs. İle tankın bu bölümünde bir biyolojik yani yararlı bakteriler için uygun ortam hazirlansin.

2- Bu 1 aylık süreçte kesinlikle fazla yem verilmemeli gerekirse günde sadece 1 kez ve 1 2 dk içerisinde attığınız tüm yem bitecek kadar verilmeli.

3- Bu süre zarfında haftada 1 kez dip çekimi yaparak taban kumunu karıştırmadan dipteki balik pislikleri, yem artıkları vs. tanktaki suyun en fazla yüzde 5 ile 10 arasındaki su hacmi çekilerek yapılıp en az 1 hafta dinlenmiş ve mümkünse içine hava taşı sallandirilarak bekletilmiş eski ama kaliteli su eklenmelidir.

4- Bu 1 aylık süreç amonyum nitrat nitrit döngüsünün oturup oturmayacagi kritik bir süreçtir. Söylediğim şeyler akvaryum sartlarina göre sağlanırsa uzun soluklu bir akvaryum hobisine baslamis olursunuz.

Unutmadan şunu da ekleyeyim akvaryumun hacmi ne kadar olursa olsun balıklar azar azar eklenmeli. Kendi uygulamamı aktarayım. 2 3 tane lepistes 2 de vatoz aldım 2 hafta onlari beklettim. Sonra onları çıkartıp asıl balıklarımı ekledim akvaryumda bu degerlerin patlamasını bu şekilde önledim bu en güzel çözüm bence[EDIT]AhmetBasar,2017-12-17 01:38:54[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teodolit2Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 166
teodolit2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2017 10:56
Arkadaşlar konuyu güncellemek istedim, öncelikle fikir ve öneriler için arkadaşlara teşekkür ederim. Akvaryumda neler yaptım derseniz bu zaman zarfında, su değişimini çok fazla yapmadım az miktarlarda yaptım, dekorlarda biraz daha alan açtım ve çok şükür ölümler durdu. Gelişmeleri buradan paylaşmayı planlıyorum herkese iyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bydekogamerÇevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2018
İl: KKTC
Mesaj: 4
bydekogamerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2018 15:24
BURADAN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ İYİ HOBİLER DİLERİM
http://link.tl/1F4Pm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir