pet endüstrisi ve eziyet gören hayvanlar


MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 03:23
 Facebook'da PETA'nin resmi grubunu takip ediyorum. Pet endüstrisinde ki hayvanlara yapılan eziyetleri gösteren videolar paylaşıyorlar. Ufacık kafeslerde , kaplarda , torbalarda tıkabasa doldurulup kaçak yada kanuni yöntemlerle hayvanlar taşınıyorlar. Ölenler , ölüp geri iade edilenler , hasta olup geri iade edilenler direk çöpe atılıyor. Çalışanların eğlence malzemesi bile oluyorlar bazen , eziyet çektiriliyorlar.

 Benim 2 köpeğim olduğu halde birini sokakdan diğerini arkadaşımın yavrularından aldım , petshoplardanda mama gibi ihtiyaçlardan başka alış veriş yapmıyorum. Fakat akvaryumculardan aldığımız balıkların bu şartlarda taşındıklarından da emin değilim.

 Acaba bundan emin olabilmemizin bir yolu var mı ? Kaçak hayvan pazarından kaçırılan vergiyide engellemiş , yerel üreticilerin emeklerinide desteklemiş oluruz eğer bu tür akvaryumcuları bilir ve boykot edersek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuLcheRÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 416
PuLcheRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 11:46
Pet Shoplardaki balıkların da poşetler içerisinde istiflenerek taşındığını bizzat gördüm..
 
Yani bu sektörler maalesef böyle. Çünkü takdir edersiniz ki nakliye işlemlerinde kedi köpek hususunda her bir hayvana2-3 metre yer ayıramayacağınız gibi, balıkları da tek tek poşetleyerek ve ya kovalara, sepetlere koyarak taşımanız pek mümkün değil maalesef..
 
O tarz işlemleri tasnif etmek mümkün değil elbette, yalnız o işi kim yaparsa yapsın, aynı şartlarda yapacağına emin olabilirsiniz.. Balıkların nasıl taşındığını bizzat gördüm, fakat düşünüyorum düşünüyorum o kadar balığın başka nasıl taınabileceğini bir türlü bulamıyorum.. :( Yani binlerce hayvanın nasıl taşınacağına dair ekonomik bir yol ve fikir bulamıyorum maalesef..:(
PuLcheR2010-05-12 11:51:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir