Pet Shopları Nasıl Şikayet Ederiz?


UmitKARAKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2016
İl: Ankara
Mesaj: 230
UmitKARAKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2017 17:13
[QUOTE=abbondanzieri]Şikayet etmek,şikayetin incelenmesi ve gerekirse yaptırım uygulanması gibi konular HUKUK'un geçerli olduğu ülkelerde olasıdır.
Elinde bidonla sanat merkezi yakanlara - bak bi daha yapma ama tamam mı denilip serbest bırakılan ülkelerde pek geçerli değildir.
Ha illa ki petshop ceza alsın derseniz aslında o da kolay,ama nasıl olacağını burada yazamam.[/QUOTE]

ilk defa geçen yıl tesadüfen bir pet shop da 12-13 yaşında bir çocuk gördüm . balıkları için metilen mavisi ve mikofish aldı. biraz konuştuk orada uyardım . akvaryumunun suyunu değişirken musluk suyu beklet hemen kullanma her değiştirdiğin 20 litre için kaya tuzu at.. falan baya bi anlattım. öğrendim ki annesi öğlenleri tost yesin diye verdiği 5 lira parayı aç kalıp biriktiriyormuş .. o parayla da akvaryumcuya gelip ilaç yem falan alıyormuş .. tabi bunun gibi bir kaç tane olaya şahit olunca bunların hepsi aynı mı .. [B]hele bide alan memnun satan memnun sana ne oluyor kardeşim....[/B] muhabbeti var .. ne diyeyim kursağınızda kalsın....[EDIT]UmitKARAKAYA,2017-02-24 17:13:39[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2017 19:06
[QUOTE=UmitKARAKAYA]

ilk defa geçen yıl tesadüfen bir pet shop da 12-13 yaşında bir çocuk gördüm . balıkları için metilen mavisi ve mikofish aldı. biraz konuştuk orada uyardım . akvaryumunun suyunu değişirken musluk suyu beklet hemen kullanma her değiştirdiğin 20 litre için kaya tuzu at.. falan baya bi anlattım. öğrendim ki annesi öğlenleri tost yesin diye verdiği 5 lira parayı aç kalıp biriktiriyormuş .. o parayla da akvaryumcuya gelip ilaç yem falan alıyormuş .. tabi bunun gibi bir kaç tane olaya şahit olunca bunların hepsi aynı mı .. [B]hele bide alan memnun satan memnun sana ne oluyor kardeşim....[/B] muhabbeti var .. ne diyeyim kursağınızda kalsın....[/QUOTE]

Bildiğim kadarıyla ticari ahlaksızlığın şikayet edilebileceği bir kurum yok, ama zaten anlattığınız şekilde ticaret yapanlar bir süre sonra kapatıp gidiyorlar.
Ben Bakırköy'de yaşıyorum, geçenlerde bildiğim akvaryumcuları dolaştım, çoğu balık satmayı bırakmışlar. sadece bir tanesi eskisi gibi devam ediyordu. Artık çoğu petshop kedi köpek maması satıyor, balık bakmak ve satmak zor geliyor. Ama bilmiyorlar ki olay malzeme satmak değil, artık malzeme ihtiyacı olan evden bile çıkmadan direk internetten daha ucuza alıyor, kapısına kadar getirtiyor.
Bilgiye dayalı ticaret kolay değil, sürekli yenilikleri takip etmek devamlı öğrenmeye çalışmak gerek, bizde öyle esnaf gün geçtikçe azalmakta. Yakında canlı satışı sadece forum sitelerindeki ilanlardan olursa şaşırmayacağım.





[EDIT]sinanistanbul,2017-02-24 20:18:36[/EDIT]

Beğenenler: [T]184682,UmitKARAKAYA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir