Petgarden Ph Kontroller Cihazı


birol2003Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 262
birol2003Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2021 10:41
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce Ankara Nudo Konsept Akvaryum dan Pet Garden'in ithalal ettiği Macroaua Marka bir PH Control cihazı aldım, kutu içerisinden PH 7 ve PH 4 Kalibrasyon sıvısı olması gerekiyordu, PH 7 de sorun yok PH 4 sıvısı boşalmıştı, PH 7 de yeterli diye düşünüp cihazın kalibrasyonu için bir kaç saat harcadım bir türlü düzen tutmuyordu artık yorgunluğun sonucu olarak 7.1 lerde iken kalibrasyon işini bıraktım cihazı tanka bağladım ve selonoid vanayıda sisteme bağladım.

Cihaz o kadar anormal tavırlar gösteriyorduki PH çok hızlı biçimde yüksek yada düşük gösterim sağlıyordu 6 lardan 8 lere saniyeler içinde inip çıkıyor sürekli bir röle tetikleme sesi geliyordu, sabah kalktım ve durumda bir değişiklik göremedim ve cihazı söküp sistemi eski haline getirip bırakayım dedim ancak selenoid valfde bozulmuş ve co2 akışı olmuyordu bende her ikisinide alıp cihazı aldığım firmaya gittim ve durumu anlatıp cihazları bıraktım ve servise gönderilmesini istedim.

Günlerden perşembe idi ve hızlıca ucuz yollu bir regülatör almak için araştırmaya girdim ve letgo üzerinden bir arkadaşla anlaşıp yine bozuk olan ama sürekli co2 gazı veren bir regülatör aldım en azından kendi ürünümdeki sorun çözülene kadar bununla idare edecektim. O günlerde Nudo Concept'in sahibi ertesi gün yeni bir PH Controller cihazının geldiğini ve gidip alabileceğimi söyledi yanına uğradığımda ise Pet Garden firmasının yeni ürün vermediğini ve ürünü teknik servise verdiğini bu ürünü ise tekrar satınaldığını söyledi.

Yeni ürünü aldım şirkete getirdim ve kalibrasyon için baktığımda eski ürünle aynı şekilde düzensiz olduğunu gördüm, hatta iş ortamında biraz daha serbest olduğum için cihazı çalıştırıp bir kenara bıraktım ve selenoid valf bağlantı noktasına ölçü aleti bağladığım, gün içerisinde farkettimki cihazın yakınına geldikçe yada bir kaç metrelik mesafede birisi geçtiğinde sanki radyo dalgası karışır gibi alet sapıtıyor, biraz araştırma yaptım ve cihazın probunda problem olabileceğini düşündüm ve internet üzerinden bir prob aldım prob 2 gün sonra elime ulaştı, probu cihaza bağladım ve herşey normale döndü cihazların probları kurumuş ve ortamdaki elektromanyetik her şeyden etkilenir hale gelmiş tek sorunda buymuş.

Aradan şu aralar bir ay gibi bir süre geçti geçtiğimiz hafta tekrar Nudo Concept'e gittim ve cihazların servis durumunu sordum, teknik servis çok gizli bir yerde olacakki pet gardenin temsilcisi servisten gelen bilgiyi şu şekilde aktarmış cihazlar kullanıcı hatası nedeni ile bozulmuş gerekçesi ise cihazın sürekli fişe takılıp çıkarılması sonucu böyle bir durum oluşmuş, ciddi anlamda sinirlendim ve teknik servis ile görüşmek istedim ama görüşemeyeceğimizi belirttiler.

Ben cihazın zaten sorununu belirtmişim ph sürekli oynadığı için röleyi açıp kapadığınıda belirtmişim cihaz kendi hatası nedeni ile bir başka cihazı yakmış ve bunu kullanıcı hatası olarak görmüşler.

Ben arızalı selenoid vanamıda arızalı olarak geri istedim bugünlerde inşallah geri verecekler, bir miktar para harcayarak onu tamir ettirebileceğimi düşünüyorum, bu yaşıma geldim her an tecrübe kazanıyor insan. Bir dahamı üç kuruş ucuz diye bir ürün almak mı töğbeler olsun.

Günün sonunda Pet Garden denilen firmadan kedi köpek maması dışında hiç bir şeyin alınmaması gerektiği kanısına vardım, halen bu sorunu çözmediler, çözüm için girişimde bulunmadılar ve sonucu hakkında bir sorgulama yapmadılar. Ben tüm sorunlarımı Nudo Konseptin kişisel çabası ve kendi bütçemle çözdüm. Ürünü Nudo Konsept dışında bir yerden almış olsa idim şu an tüketici mahkemesindeydim, ceplerinden para harcayarak bana yardımcı olmaya çalışmalarından ötürü kendilerine teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OKIRATLIÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2017
İl: Ankara
Mesaj: 320
OKIRATLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2021 14:50
Merhabalar,

Uzun süre kullanılmayan PH metreleri bir süre saf suda bekletmek gerekiyor, ki bu süre bir kaç saatle bir iki gün arasında değişiyor. Elektrodlarda bir nevi kuruma oluyormuş. Sizin şikayetiniz bununla ilgili olabilir diye düşünüyorum. Bu bilgi her yerde yazmıyor yabancı bir sitede okumuştum. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

birol2003Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 262
birol2003Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2021 16:54
Osman bey haklısınız ben işi şansa bırakmayım diye yeni prob aldım, beni kızdıran nokta ithalatçı firmanın bir nebze bile ürününün arkasında durmaması, birde teknik servislerindeki yarı bilgili insanların kullanıcıya çamur atması, sattıkları aletin ne işe yaradığını bilmeden bana selenoidi sürekli fişe takıp çıkardığınız için bozulduğu söylendi, ne kadar komik bir o kadarda cahilce bir söylem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OKIRATLIÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2017
İl: Ankara
Mesaj: 320
OKIRATLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2021 19:04
Kraldan çok kralcılık,sorumsuzluk ve cehalet aldı başını gidiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir