Petshop gerçeği


oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2006 18:36
Volkan bey
çok uzattığımız yazmışınız ama bazen tartışmak sürekli birbirimizi onaylamaktan daha yararlıdır.Fikirler tartışmalarda gelişir.

Uğur bey
Benim su kaplumbağam yok nerden çıkarıyorsunuz aldığımı.Benim yazılarımı okursanız 3 ana tema hissetmeniz lazım (dı )
1- Su kaplumbağası ticareti kirli ve kanlı bir ticarettir ve yasaklanmalıdır eğer durduramıyorsak bile en azından yavaşlatmaya çalışmalıyız
2- Eve alınan su kaplumbaları eninde sonunda ya çaresizce ölecek yada siz sıkılacak ondan kurtulmaya çalışacaksınız ( herkes böyle yapıyor, çünkü bakmak zordur ) bu yüzden işin başında vazgeçin almayın.
3- Madem bu ticaret durduramıyoruz ve madem sizde eve bir tane su kaplumbağası aldınız o zaman bari o çaresi kaplumbağaya yardımcı olalım.
işte benim açık seçik yazdıklarım bunlar.Lütfen sizde ima etmeyin size göre esasında bu mesajlarla ne anlatmak istiyormuşum dosdoğru açıkça yazın.
Benim yazdığım mesaja siz geldiniz. Daracık Fanus içinde kaplumbağa satan, ısıtıcıya filan gerek yoktur diyen , alt alta üstüste 50 tane su kaplumbağasını daracık biryerde tutarak satmaya çalışan petshopları bana karşı savunan da sizsiniz.Gerçek akvaryumculara bir laf ta söylemedim.
Ben size hitaben petshopçu da demedim bakın bunu bile yanlış anlıyor yada mahsus yanlış yazıyorsunuz.
" Bugün bir astronota piranhaya canlı bir balık atan tüccar benim gözümde caniden başka da bir şey değildir." buda sizin sözünüz değilmi.Ama sonra bana hitaben şunu yazmışsınız "Öyle bir anlatım yapmışsınız ki canlıları satanları birer kasap olarak görmüşsünüz.".
Bu 2 cümlenizi ele alırsak farkımız ne ? Hatta siz benden daha bile sert bir ifade kullanmışsınız. Ben mesajımda dedimki "Çok az sayıda gerçekten hayvanseverliğini kaybetmemiş  petshopçu yada ithalatçı var ,onları bu suçlamalarımın dışında tutuyorum ama o kadar az sayıdalarki.Zaten onlarda ya bu işten kar edemezler yada zarar edip batarlar."
Siz bir petshopa gidip su kaplumbağası alıcam bana kaça mal olur buna ısıtıcı filtre filan gerekirmi diye sordunuzmu ? Forumda ısıtıcı almak istedim ama petshopta bana ısıtıcıya gerek yok dediler şimdi kaplumbağam hasta gözünü açamıyor diye yazan kişileri okudunuz mu ? Niçin ısıtıcı satılmadığını mesajlarımda izah ettim.Su kaplumbağaları %100 ithal canlılar birçok balık gibi Türkiyede üretilemiyorlar.Bir akvaryuma 50 hatta daha fazla balık koyabilirsiniz ama kaplumbağa 1-2 tane ancak koyabilirsiniz.Meraklı bir hayvansever hayatı boyunca 1000 akvaryum balığı alabilir ama bırakın 1000 taneyi 10 adet kaplumbağa bile nasıl alacak ki .Sürekli ölmeleri lazım ki satış adetleri belli bir seviyeyi aşabilsin.Ve bu ticaret süreklilik göstersin.Canlı kaplumbağa satışında kar kaçırılmayacak kadar büyüktür.
Kırılmayın ama genede anlamadıysanız merak etmeyin ben bu konuyu 100 kere daha yazarım.Üstelik ben sadece sokak arası petshopları yada sadece Türkiyeyi değil tüm dünyadaki canlı pet ticaretini eleştirmek için yazmıştım.Siz geldiniz petshopların ve bu ticaretin savunuculuğuna soyundunuz.Neden?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir