Petshop işletmek


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2010 17:47

Arkadaşla bu hobi işidir diğer küçük esnaflarla karıştırmamak lazım. Simdi sen işini düzgün yap ben sana fizanda olsam gene geliri. Sen işini doğru yap malı pahalı sat ben sana gene gelirim. Simdi hepinize küçük bir soru soracağım basit bir örenek verrek.

  Forumdaki herkesin Ankara / Keçiörende oturduğunu düşünelim.
Arkadaşın açtığı yerinde Ankara / Etimesgut ta olduğunu düşünelim. Aşağı yukarı 30 km.
Fakat bu arkadaşın balıkları sağlıklı milleti kandırmıyor erkeği dişi dişiyi erkek diye satmıyor. İşini doğru dürüst yapıyor. Hobici kandırmıyor. Ama dışarda frontoza 10 lira ise bu adam 12,5 dan satıyor. siz olsanız bu arkadaştan alış veriş yapmak için gidermisiniz gitmezmisiniz?
Ben şahsen giderim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meriç82Çevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 944
meriç82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2010 18:04
Tolga Bey içinizdeki akvaryum sevgisi ve bu işten para kazanabilirim düşüncesi ile bu işe kalkışıyorsunuz . Diğer arkadaşlarımında dediği gibi dükkan kirası yanınızdaki eleman a vereceğiniz ücret v.b giderler hiçte hafife alınacak meblağlar değil . Bence şu an memurluktan kazandığınız paranın yarısına daha zor şartlarda çalışan insanlar var ve çoğunun işi sizinki gibi garanti değil .
 Pet shop açıp piyasada tutunabilmek için çok büyük bir işletme ve zengin türlere sahip olmanız yani çok cazip olmanız lazım ki piyasada tutunasınız .
   Bence şu şekilde yapabilirsiniz memurluğa devam edip hiç akvaryumcunun bulunmadığı ve bu hobiye meraklı insanların çok olduğu bir semtte ufak çaplı sizin hevesinizi giderecek bir akvaryumcu açabilirsiniz .  Bu size ek bir gelir olur  hemde kendinizi ve ailenizi riske atmamış olursunuz . Bende zamanında esnaflık yaptım gerçekten zor bir iş . Olduğunuz yerde kalabilirsiniz , batabilirsiniz  , çok iyi paralar da kazanabilirsiniz  yani bir nevi kumar gibi .
  İşte bu naçizane fikirlerimi bir düşünün .
  Saygılar ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

guramimaniaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 238
guramimaniaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2010 21:04
Ben esnafım hemde akvaryumculuğa çok yakın çiçekçilik. Size şu kadarını söyleyim sadece bu sene vergi memurunun hatasından dolayı 6500tl(altıbinbeşyüz tl) fazla vergi verdik. ve geri de alamadık. 1 senede 5000 tl KDV , 5850tl kira stopaj, 6620tl SSK, 12000tl kira, 500tl hafta tatili izin formu, 1500tl ticari araç vergi, 350tl ticari araç çiçek nakli izin belgesi( mazottaki ötv yi saymıyorum), 1200tl elektrik, canlı mal satmak tamamen risk satamadın mı elde kalır biz her hafta çöpe atacağımızı bile bile vitrini doldursun diye çiçek alıyoruz. heleki akvaryumcuda SU. Biliyorsunuz dükkanlarda evde olduğunda daha fazladır birim fiyatlar. suyu hiç hesap edemiyorum.Şimdi arkadaşlar siz hani diyorsunuz ya '' akvaryumcu bir tane yunusa 10lira  istiyor'' ha tamam kazıklamak fahiş para istemek yanlış ama 3 liraya alınan malı 5 liraya satarsan o 2 lira kar ile kirayımı ödeyecen vergiyimi ödeyecen eve ekmek mi götürecen. Dediğiniz gibi kaliteli dükkan pahalı versin ama temiz balık versin. zaten esnaflıkta böyle düşünen uzun vadeli kalır diğerleri geçicidir. ama 3 liraya aldığın malı 10 liraya satmazsan para kazanamazsın.
Yanlışım varsa düzeltin ama gerçek bu.
 
SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tusegeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 440
tusegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2010 22:12
Sevgili  Tolga Bey başlığınız dikkatimi çekti ve diğer arkadaşların yazılarını da okudum genelde arkadaşlara ben de katılıyorum bende 15  yıllık memurum ve çocukluğumdan beri çeşitli hayvanlar besledim.Akvaryum balığı konusunda yeni saılırım ama sitemizde çok araştırma yaptım çeşitli konularda biraz bilgi sahibi oldum diyebilirim.Size bir kaç örnek vereyim.Ticaret ile ilgili mesela internet cafe bundan 5  sene önce ile şimdiki durum aynı mı eminim bir 5 yıl geçtikten sonra belki kar marjları iyice düşecek belkide böyle bir iş kolu kalmayacaktır.Artık hemen hemen her evde interner var:)Başka bir örnek vereyim  Bir memur arkadaşım var ve akvaryumculuğu hobiyi   4  5  yıl önce bırakmış.O zamanlar yetişkin bir yunusu 100 liradan sattığını söylüyor aradan geçen zaman içerisinde sitede bakıyorumda 15 liraya bile yetişkin yunus balığı bulmak mümkün.Gelecekte ticari olarak akvaryum balıkçılığı yada işletmeciliğinin ne olacağını ben kestiremiyorum:)Ama bazı balıkları modası geçiyor mesela.Sürekli üretim yapıyoruz ve her gün yeni birileri hobiye katılıyor:Fayda maliyet analizini çok iyi yapmak lazım.Benim fikrimim sorarsanız hobiyi  çok seviyor ve çeşitli balık beslemek ve biraz da olsa para kazanmak istiyorsanız evinizde imkanınız ölçüsünde sevdiğiniz türlerden besleyip üretmeyi deneyin.(eşinizden yiyeceğiniz azarı da iyi düşünün tecrübe konuşuyor:)   )Hem zevk alrsınız hemde satış yaparak bir miktar para kazanırsınız.Para kazanamazsanız bile  balılardan aldığınız keyif hiç bir şeyle değişilemez herhalde.Yine kendimden örnek vereyim.Hobide yeni olduğumu söylemiştim kusurlarımı mazur görün lütfen.Ben 360 litrede iceman yunus sp  ve cüce vatoz besliyorum.Bazıları yavru verme boyuna ulaştılar.Bu balıklarla yıllık  1000 balık üretebileceğimi varsayıyorum.Evim kaloriferli olduğundan ısıtıcı maliyetim yok.Geçen bir hesap yaptım yıllık enfazla yem ve elektrik maliyetim 100 lira.Bir yavru akvaryumu da eklediğimizi varsayıp  100 lira da ona maliyet ekleyelim.Maliyetimiz  200 lira oldu.1000 yavruyu kademeli olarak büyütüp 1 liradan sattığımızı varsaysak 800 lira yıllık kazancımız olur.Her kazançta eşimize altın aldığımızı varsaysak emekli olana kadar belli bir birikimimiz olur.Tabi benim bahsettiğim türlerin zaman içerisinde pazarı ne olur onu da bilemeyiz zaman içerisinde belki  hiç alıcı bulamaz.Ama tabi tür değiştirme olsılığız da var.Eldeki hesap çarşıya uymadı diyelim.Yıllık 200 lira bu hobiye harcayıp karşılığında hiç bir maddi gelirimiz olmadı.Ama zaten 200 liraya 1  yıl boyunca mutlu olup keyif aldık.Bundan daha iyi kazanç mı olur?
Saygı ve sevgilerimle......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir