ph 8.0 düşürmek için ne yapmalı


ringoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9364,1[/B] [B]8772,2[/B]
Kayıt: 25/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1288
ringoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 04:15
Sercan bey,
kafanızda bir cevap oluşturmuşsunuz fakat pişmiş aşa su katayım dedim.
 
Bahsettiğiniz ph artışı, yeni kurulu veya tabanı veya biyolojik filtrasyon sistemi tam oturmamış bitkili akvaryumların ortak sorunudur.
Ph ı etkileyen en önemli şey co2 dir. Ph ı 8 gördüğünüze göre suya co2 de muhtemelen vermiyordunuz. Co2 suyunuzda bitkiler tarafından kullanılarak sıfır düzeylerine yaklaştığı ve akvaryumunuzun biyolojik filtrasyon sistemi de henüz asit oluşturmaya başlamadığı için ph ınız zıplamış. Yani suda ne kadar co2 varsa ph o kadar düşer, co2 ne kadar az ise de ph o kadar çıkar. Forumda aratın bunun bir ph kh tablosu vardır size fikir verecektir.
 
Oturmuş akvaryumlarda ise bu duruma pek rastlanmaz çünkü taban ve biyolojik filtrasyon devamlı surette asit üretir. Dolayısıyla böyle akvaryumlarda tam tersine ph yükselmez düşer.  Forumda birçok arkadaşın mermer veya mercan kırıkları olan tabanları ile veya caco3 içerikli kayaları ile ph8 değerine yaklaşamadığını hatta ph larının 7 nin altında kaldığını okursunuz.
 
Evet caco3 içerikli taş başlangıçta bir etkidir ancak ph artışının yegane sebebi değildir.
Mesela benim bitkili akvaryumumda kocaman caco3 içerikli bir kaya vardır ve ph ımın akvaryumun ilk kurulum zamanı hariç ph ının 6,6 su değişimi sonraları ise 6,8 üzerine çıktığını göremiyorum.
Kısacası bekleseydiniz akvaryumunuz oturduğunda ph ınız zaten düşecekti.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir