Ph Minus Uygulaması


nonstopÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2014
İl: Içel
Mesaj: 33
nonstopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2017 00:47
Merhaba arkadaşlar,
PH minusun akvayuma eklenmesinin bana göre en güzel uygulamasını anlatmaya çalışacağım. Diyelim ki su hazırlamaya zamanınız yok. Balıklar akvaryumda, PH'ınız da yüksek. Sizin ph'ı düşürmeniz gerekiyor, ph minus u akvaryuma direkt uygulasanız olmuyor, değişim suyuna ekleyip akvaryuma suyu ekleseniz ertesi gün ph tekrar artıyor. Ph minus ekleme ve arkasından beklemenize bağlı olarak akvaryumda ph dalgalanmaları oluyor. Balıklar kararıyor, sağlıkları bozuluyor. kh 4-5 arası ayarlanmış, osmoz suyu, musluk suyu karışımı kullanıyorsunuz, mango kökü, meşe yaprağı vs eklemişsiniz ama bir türlü istediğiniz ph'ı ph minus kullanarak bile göremiyorsunuz. Buna bağlı olarak sizin de sinir katsayınız artıyor. Kısaca benim gibi belanızı bulmuşsunuz. İşte buna çözüm getirmeye çalışacağız.
Önce 5 litrelik bir pet bidon hazırlıyoruz. Bidonu osmoz, akvaryum yada ihtiyacınıza veya imkanınıza göre musluktan dolduruyoruz. 5 litre suya 200 damla (+- bir bardak su için 10 damla, akvaryum büyüklüğüne göre değişebilir) ph minus ekliyoruz. Burada önemli olan balık cinsinize göre değişmekle birlikte akvaryumdaki ph seviyesini günde 0.4 den fazla değiştirmemek. Pet bidondaki suyun ph' 1-2 lere kadar düşecek, sıkıntı yok. Pet bidona serum seti veya hava hortumu sokuyoruz. Serum setinin kendi ayar aparatı var zaten. Çok güzel ayar aparatı olan serum setleri de satılıyor. Eğer hava hortumu kullanmışsanız hortumu metal mandal vb.(ben vida ve somun arasına 2 adet metal pul attım) bir malzeme ile sıkıştırarak ortalama dakikada 4 damla akacak şekilde sıkıştırıyoruz. Buradaki amaç ph minusu akvaryuma çok dengeli vermek ve siz evden 24 saat uzaklaşsanız bile pet bidondaki suyun tükenmemesi. Bu arada akvaryumun ph seviyesini sürekli ölçmek ve pet bidona eklediğiniz ph minus'lu su karışımının oranını gittikçe azaltmak gerekiyor. Pet bidondaki su eksildikçe de akvaryumdan bardak kullanarak su ekleyip uygun ölçüde ph minus'u pet bidona eklemek de gerekiyor. Ph minusların bir özelliği var, siz istediğiniz ph seviyesine ayarlasanız bile ph'ın sabit kalabilmesi için sürekli ph minus eklemeniz gerekiyor. Ancak size gereken ph'a ulaştığınızda daha az ekleme yapıyorsunuz.

Şimdi diyeceksiniz ki akvaryuma bir serum takmadımız kalmıştı, sayende onu da takacağız. [:)] Ama bu lanet ph minus başka türlü olmuyor. Ayrıca çok ilginçtir ki reeflowers ph minus kullanıyorum ve benim osmoz biraz eski olduğundan tds 10, kh 1 civarı su çıkışı var. 5 litre osmoz suyuna 200 damla ph minus eklediğimde tds 700 gösteriyor. Bu sebeple en kısa zamanda büyük ihtimalle yarın filtre torfu alıp ph minus ile yolumu ayırmayı düşünüyorum. Çünkü doğada ph ne ile düşüyorsa akvaryumda da onunla ph ın düşmesi bana göre en doğru olanı. Doğala en yakını da torf.

Beğenenler: [T]230748,kucukkarabalik[/T]
Teşekkür Edenler: [T]230748,kucukkarabalik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir