Ph Ve Sertlik Değerleri


EmirrztrkÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 357
EmirrztrkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2023 03:03
Hobi arkadaşlarım ph, su sertliği ve ısıyı balığın istediği değerlerin arasında tutmak balığın sağlıklı olmasının kesin çözümü mü? 250lt akvaryumda 4 meleğe bitkilerin yardımıyla filtre ve su değişimi kullanmadan bir yıl bakıp büyüttüm fakat suyun değerlerini bilmiyorum. Ölçüm aletlerini almalı mıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemencÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2021
İl: Izmir
Mesaj: 127
egemencÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2023 07:56
[QUOTE=Emirrztrk]Hobi arkadaşlarım ph, su sertliği ve ısıyı balığın istediği değerlerin arasında tutmak balığın sağlıklı olmasının kesin çözümü mü? 250lt akvaryumda 4 meleğe bitkilerin yardımıyla filtre ve su değişimi kullanmadan bir yıl bakıp büyüttüm fakat suyun değerlerini bilmiyorum. Ölçüm aletlerini almalı mıyım?[/QUOTE]
Alıp almamak sana kalmış,ama şu var ki; Yurtdışında yabancılar için o testler kolay ulaşalabilir ucuz şeyler.Bizim burda biraz tuzlu.Karidesin varsa osmos su ve iletkenlik cihazı kullanıyorlar test kitide alınabilir(caridina karides).Ama onun haricinde almaya bence gerek yok.Balık sana suyun kalitesini zaten söylüyor.Amonyak patlaması ve nitrat patlamasında balığın hareketlerindeki değişiklikler ve suyun kalitesi bozulduğu zaman ( veya dengesi) balık bunu hareketleriyle belli ediyor.Bunları göz önüne alırsan ve biraz bilgi sahibiysen gereken neyse onu yaparsın.Ama dediğim gibi alıp almamak sana kalmış.

Ben 16 senelik hobici ve üreticiyim ben hiç test kiti kullanmadım.Gerek duymadım.

+1: [T]107995,SuperSport[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir