Pigme Cory ( Cüce Çöpçü ) Hakkında Bilgi


shefa92Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2021
İl: Adana
Mesaj: 26
shefa92Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2022 01:04
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232906/030120220053031.jpg[/IMG]

[VID]https://youtu.be/PuDlc2maA5g[/VID]
Arkadaşlar merhaba sizlere bitkili akvaryumun vazgeçilmez olanı olan pigme cory (cüce çöpçü) halkında bir kac bilgi vermek istiyorum.
Öncelikle bu çöpçüler 2.5 3 cm kadar büyürler kendi türleri dahil akvaryumda beslediğiniz her türe karşı zararsızdırlar.
Sürü balıklarıdır ve orta kısımda yüzmeyi severler sürü halinde yüzdüklerinden tetra balıkları gibi görsel zevk bile yaşatırlar.
Karides akvaryumunda olmazsa olmazlarım arasındadır nedeni bu balıklar karides yavrusuna zarar vermeyen nerseyse tek canlı türüdür videoda da bahsettiğim gibi cüce vatozlarlada yaşıyor ama artemia kadar boyutta olan yavruların hepsi kaçamayıp onlara yem olabiliyor akvaryumda 100 yavru karides varken 50 tanesi büyüyordur ben besledim yemedi ki demek olumlu bir cevap olamaz çünkü o kadar çok yavrudan kaci kaldi kaci yendi anlayamazsınız. Her neyse bu çöpçüler zararsızdır ve bitkili akvaryumlarda oluşan beyaz kurt dediğimiz planaria ları cok güzel afiyetle yiyorlar bu sayede onlarin oluşumununda önüne geçiyoruz en beğendiğim iki özellikleri bunlar bir sürü halinde müthiş görünüyorlar iki karides yavrularina zarar vermeyip planariaları yiyorlar.
Bu yüzden hepcil canlılardır.

Beğenenler: [T]225625,OmerZLP[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir