pipo FİLİTRE bakımı nı nasıl yapmalıyız


murat14Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2013
İl: Bolu
Mesaj: 220
murat14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 14:46
      İbrahim Hocam Teşekkür ederim; Tam Benim sıkıntılı olduğum konuya değinmişsiniz,
evet forumda her bilgi var ,fakat sizde takdir edersinizki yüzüstü geçiriliyor ,bir çok bilgi.
     Örneğin ;Vatoz besleyen biri olarak çok okuyorum, çok bilgi kazanmaya çalışıyorum ,ama bilgiler hep aynı, yani geniş bir bilgi yok bence ,evet birilerinde tecrübeden dolayı püf noktalar var ama o kişiler ya kıskançlıktan -yada luzumsuz gördüğünden paylaşmıyor,paylaşanlar var ama çok az sayıda kişi.
      Güzel konuları yeni bulduğum birşeyi hemen forumda,veya iletişim yollarıyla paylaşmışımdır,bilgi paylaşınca güzel oluyor.
       Eray bey ve siz İbrahim Hocam ve sizin gibiler gerçek birer akvarist ve bu duygu kanına işlemiş durumda,Eray beyi şahsen tanımasamda sağolsun verdiği cevaplar teknik,  kimyasal bilimsel ve doğal cevaplar hiçbiri yapmacık yada kaba tabirle sallama değil. Bu tür cevaplara adayımdır herdaim.
      vatandaşa diyorum ne tür yem ve niçin kullanıyorsun? oda vermiş bana bir link- oku yazılarımı diyor.
bişey bildiğindende değil açıklamaya müdana bile etmiyor ,esasında verdiği bilgiler zaten herkesin bildiği bilgiler,ve forumda zaman geçirmesinin maksadı sadece menfaat-reklam-ve canlılarını yüksek ücretlere satmak,satmaya çalışmak.
       Su kimyası,canlıların beslenmesi,yaşadığı doğal ortamlarına bizim akvaryumlarda uyum sağlatmaya çalışmamız çok önemli,zaten bu gibi forumlar sosyalleşme yardımlaşma ve bilgi için var.

Umarım yanlışa mahal verecek birşey yazmamışımdır.

Şahsen faydalı bir akvarist olmaya çalışıyorum bilmediğime talibim,bildiğimide karşılıksız dağıtıyorum.

Yazılarınız ve Emeklerinize Teşekkür ederim selamlar...Murat DÜCCAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim35Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]15322,1[/B] [B]15236,2[/B] [B]15117,3[/B]
Kayıt: 28/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2511
ibrahim35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 15:08
Murat,
 
Keşke her kez senin gibi saygılı ve araştırıcı olsa. Bizler bu işi hobi olarak yapıyoruz, bir menfaatimiz yok. Elimizden geldikten sonra, bilgilerimiz çevresinde her zaman yardımcı olmaya çalışırız.
 
Saygılar, selamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 17:42
Murat bey tekrar merhaba,

Öncelikle İbrahim beyin benim için söylediği güzel sözlere çok teşekkür ederim. Evet çocukluğumdan beri bu hobinin içindeyim. Hobiye ilk başladığım tarihten bu yana 32 sene geçti. Tabi bu süreçte balıklardan , akvaryumlardanuzak kaldığım dönemler de oldu. Fakat son 5 senedir fall olarak akvaryum hobisinde bir şeyler yapmmaya çalışıyorum.
Benim çalışmalarım genelde, gözleme dayalı çalışmalar. Hangi balık hangi balıkla bakılabilir, hangi balıklar kendi türleri dışındaki diğer türlere tehdit oluşturur, hep bunları araştırırım.
Bitkili akvaryumlar ve biotop akvaryumlar üzeirnne çalışıyorum. Hafızam kötü olduğundan bitkilerin ve balıkların latince isimlerini hatırlayamıyorum ama ne ne ile beraber yaşatılmalı hangi bitki hangi balıkla daha doğal olur bunları araştırıyorum.
Çocukluğumdan beri en büyük 2 tutkum, önce lepistesler sonra da amazon nehrinin tüm canlıları.

Lepistesler üzerinde de değişik çalışmalar yapıyorum. Çaprazlamalar, tür ıslahı, soğuğa dayanıklı lepistes geliştirmek bu çalışmalarımın bazıları.

Bazı karides ve kerevit türlerini de üretiyorum ve gelişimlerini gözlemliyorum.

benim hobideki diğer bir amacım ise, akvaryumlarda yaşatılıp da üretilmesi zor olan balıkları üretmeye çalışmak.

Şu güne kadar canlı doğuranlar (Lepistes, plati, kılıç kuyruk), tetra türleri (neon tetra, black neon tetra) Corydoras türleri (Komando Paleatus ve Paleatus albino) Vatos (Albino Long fin) Betta crown tail, Karides türleri (Neo caridina türleri) ve Kerevit türleri  (Cüce mexica ve P. clarki red)
Şu sıralar Melek üretmeye çalışıyorum. Yumurtalar aldım ama bir türlü yavruları alamadım. Yumurtaları hep mantar kapıyor veya anne baba yumurtaları yiyorlar. Bir gün o da olacak.

Önümüzdeki dönemde farklı corydooras türeri ve cüce Amerikan chiclidleri üzerinde yoğunlaşacağım.

Ben bu hobiyi birilerine bir şeyler kazandırabilmek için yapıyorum. Bazılarını sıfırdan bu hobiye başlattım, ya da hobiye başlamış kişileri hangi balığı beslemeleri konusunda yönelttim.

Bir çok kişi bu aralar, üretim yapıp para kazanmak derdinde. Ben de bazen bu işi maddi boyuta taşıyorum ancak ticari şekilde değil. Sadece hobimin masrafları çıksın diye. Hak verirsinniz ki 13 adet irili ufaklı akvaryumun masrafları biraz fazla oluyor :) Bir de düzenli bir işte çalışmadığımdan düzenli gelirim yok bu nedenle akvaryumlara çok fazla masraf yapmamaya çalışıyorum. Para da kazandırması fena olmuyor :)

Sonuç olarak. Ben zamanında bilgi edinmede çok zorluklar çektim, şimdi başka insanlar bu eksikliği hissetmesinler diye elimden geleni yapıyorum.
Maksat hobi gelişsin.

Amerikalı, Avrupalı hatta uzakdoğulu insanlar hobinin neredeyse bilinedik tecrübe edilmedik detayını bırakmadılar. Bizler de onları takip etmeye çalışıyoruz. Ben ne kadar çok insanı bu hobide bilinçlenndirirsem ülkem insanım yurt dışı stadartlara daha çabuk ulaşır.

Her hangi bir hobi ile uğraşmayan insanlardan ne kendilerine ne de çevrelerine bir hayır gelmez. Bu sebep ile çok uğraşıyorum. Benim kadar hevesli insanlar gördüğümde de çok hoşuma gidiyor.

Daha da çoğalırız İnşAllah

Sevgiler saygılar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat14Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2013
İl: Bolu
Mesaj: 220
murat14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 00:19
İbrahim bey ve Eray Hocam tekrar Teşekkür ve Saygılar;
Aynı fikirlerde ve yönde olduğumuz bir gerçek evet araştırıcı ve gelişimciyiz,bu yönümüz beni yurtdışı sitelerine- oradaki akvaristlere -ve Ülkemizdeki deneyimli kişilerin bilgilerine itiyor.
     *Bildiğiniz tecrübeli ve saygın Akvaristlerin isim ve nicklerini veya telefonlarını
     *Yurtdışı Ünlü Vatoz ve canlı sitelerinin hatta lepistes sitelerinin adreslerini,
biliyor veya bundan sonra ulaşırsanız, beni mesaj yoluyla bilgilendiriniz.çok sevinirim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bende 70 litre vatoz -  125 litre bitkili  ve 2 adet boş akvaryumum var,bu boşlar arada çok işe yarıyor bazen kurulum yapıyorum,bazen boşaltıyorum evet malum üzere bu hobbiye milyarları harcıyoruz, Eray Hocanın dadediği gibi canlı satışlarımız oluyor ,fakat bu ticaret yönünde değil bende arada bazı canlılarımı elden çıkarttığım ve birilerine hediye veya takasa verdiğim çok oldu tabii. 
    Bu ara Baştan teşekkül ve  akvaryumlarımı hazırlama çabası içindeyim, Cam siparişi verip profesyonele yakın kurulacak şekilde  80 -50-50  bu benim aklımda ve düşündüğüm minimum canlı Akvaryum ebatım,
şu an bu ebatta 3 adet akvaryum yapılacak ve düzenlenecek;  Bunlar-

80-50-50 Vatoz  Akvaryumu +dış filitreli
80-50-50 Bitkili   Akvaryumu +dış filitreli
80-50-50 vatoz  Akvaryumu +dış filitreli (üretim akvaryumu) şeklinde olacak inşaallah.

 Ama tabi büyük bir sabırla.İnsanı bu hobby sabrı öğretiyor ve sabır bana göre değil ama onuda yeneceğime inanıyorum.
  Bu hobiyi gördüğüm kadarıyla memur ve öğretmen mühendis tarzı meslek gurubuna ait insanlar çok iyi ve tecrübeli yapıyor.Ben esnafım ve benim için bunlara harcadığım zaman lüx esasında ve akşama kadar binbir türlü sıkıntı-stres-yorgunluk bu işe engel olsada!
               Ben diyorum ki; Enkötü alışkanlığım camın içinde Balık yüzdürmek. hepsi bu,
-Aslına bakacak olursak ;Allahımızın Tabiatta nizam ve intizamının güzelliklerini ve yarattığı canlılar dahil herşeyi yoktan var edişini ,yarattığı bitkileri gözlemliyor, araştırıyor ve hayretler içinde kalıyoruz.Buda hobbiye ilgimizi artırıyor.hergün birşeyler öğreniyoruz,hevesimizde hiçbitmiyor.

Cam kavanozlara Akvaryum diyor onların içine Dünya kuruyoruz,içinde yaşayan canlılarımız ne tür olursa olsun. (Yengelerden arada şifayen fırça yesekte)
 Akvaryum hobisi gerçekten güzel.

Aklıma geldiği gibi yazdım selam eder saygılar sunarım.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir