Pirana-Natteri İçin Akvaryum Önerisi


edixdÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2
edixdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2014 06:09
Öncelikle iyi sabahlar herkese,

Hiç araştırmadan direk konu açıp kolayına mı kaçtın demeyin lütfen abilerim,ablalarım,kardeşlerim. Kafam darma duman olduğu için böyle bir yola baş vurdum üye olmadan neredeyse bütün forumu okudum en sonunda aranıza katılmaya karar verdim.

Yaklaşık 1 ay önce kadar 5 tane bir sevda ile pirana aldım cinsini bile bilmeden daha sonra merak ettim ve siz değerli üyelerin yazdıklarını okuyarak ve kendi piranalarımı karşılaştırarak Natteri cinsi olduklarını öğrendim. Hevesle aldığım için nasıl bir akvaryum gerektiğini bilemeden 35 litrelik bir akvaryum aldım. Ve aldığım 5 natteriden yaklaşık 1 hafta içinde 2 tanesi öldü ama şöyle bir şekilde öldüler öldürmek zorunda kaldım. Bi sabah uyandığımda bir tanesinin kuyruğu yenmiş durumdaydı nefes alıyodu halan ama su üstünde duruyodu öylece aldıklarımda boyutları yaklaşık 2-3 cm kadardı maksimum. Şuan 3 tane Natterim kaldı neden öyle bir şey yaptıklarını anlayamadım. Okuduğuma göre 6 lı gruplar halinde yaşıyorlarmış genelde. Şuan 2 natterimin boyu yaklaşık olarak 6-8 cm iken bir diğeri hala 3-4 cm arası kaldı. Aldığımdan beri sadece 3 defa suni yem attım daha sonra Levrek ile küçük parçalarla beslemeye başladım. Şuan oldukça saldırgan durumdalar ara sıra kırmızı ette veriyorum. Şimdi asıl sormak istediğim akvaryumum yetersiz olduğunu biliyorum. Kimi okuduğum yerde her bir Natteri için 50 litre derken kimiside 30 litre diyor. Kaç litrelik bir akvaryum almalıyım? 120x60x50 ölçülerinde bir akvaryum yeterli olur mu Natterilerimin güzel büyümesi için? Akvaryumu herhangi bi bir camcı yapar mı yoksa başka bir yerde mi yaptırılı? Yaptırmak mı mantıklıdır yoksa direk satın almak mı? Birde daha önce hobisi olan yada bilgisi olan iç dizaynı nasıl olmalıdır? Kimisi ince kum derken kimisi çakıl olmalı diyor. Mango kökü al diyenler var. Birde çiftleşme döneminde erkek mavimsi-siyahımsı bir renk alır,dişi daha açık renk tonlarında maviye bürünür gibi bilgiler var. 6-8 cm arası olan bir Natterim kuyruk ucu oldukça siyah bir renge büründü ve daha hırçın. tam göremediğim için anlayamadığım için soruyom. Gerekirse yorumlarınıza göre fotoğraflarınıda koyabilirim.

Hobi olarak başladım ama çok fena sardılar. Özellikle beslenme saatleri çok daha zevkli oluyor bu boydalarken bile. Biraz hikaye anlattım sanırım ilk defa böyle zevk alarak bir balığa bakıyorum çünkü kusura bakmayın kafanızı şişirdiysem. Affola. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IronMaidenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 395
IronMaidenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 03:55
Akvaryumunu bir an önce büyütmeni ya da baktığın türü değiştirmeni öneririm.
Yazmış olduğun 120x60x50 ölçü akvaryum ile güzel bir sürü yapıp besleyebilirsin.Bu akvaryuma iyi bir ısıtıcı ve dış filtre gereklidir. Akvaryumu direk alabilirsin ya da yaptırabilirsin o sana kalmış bir şey.

Fakat akvaryumu, akvaryum imalatı yapan bir yerde yaptırmalısın. Her camcı akvaryum yapamaz ve yapsa dahi ne kadar sağlamlığı olur orası bilinmez. Akvaryum imalat eden yerler veya bu gibi yerlerle anlaşmalı akvaryumcular vardır.

Piranha üretimini yapman zor. Piranhalar üreme çağına 1-2 yaşında ulaşırlar ve büyük hacimli tanklar gereklidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

edixdÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2
edixdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 16:17
Mustafa bey çok teşekkür ederim söyledikleriniz için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SedatadeSÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 24
SedatadeSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 18:45
İlk önce geçmiş olsun dileyim :) Bu sevdaya bağımlı olmuşsunuz. Geçen yaz bende natteri besledim ve gercekten beslenirken izlemesi en zevkli balıklardan bir tanesi. Mustafa beyin dediği gibi akvaryum yapana değil yapmayı bilene yaptırın akvaryumu kesinlikle. 3- 5 kuruştan kaçınmak olmaz. Balıkların sağlıklı büyümesinde iyi bir diyet ve düzenli olarak su değiştirilmesi en ana faktorlerdir. Beslediğiniz tür bana göre cok ozel ve guzel. Umarım sıkılmadan bu hobıyı yıllarca surdurebılırsınız. Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanTopalÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 812
CanTopalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 19:55
Merhaba, arkadaşlar bi soruya cevap vermiş bende diğer meraklarınızı gidermeye çalışayım. 

1- Silis daha doğal bir görünüm verir kum olarak silis kum öneririm kahverengi tonlarında bir silis gayet güzel durur.

2- 120*60*50 yeterlidir 6'lı bir sürü için ideal bir boyuttur.

3- Dekor olarak bol mangrow köklü bir dekor olmalıdır. Doğadaki yaşam alanlarında pek bitki bulunmaz ağaçlardan düşen dalların bir kısmı suya batar ve bol köklü bir yaşam alanları olur bu yüzden mangrow yada yatı kökleri ile güzel bir dekor yapabilirisiniz. Su sarardığında korkmayın sakın bu daha doğal olur balıklarınız için.

4- Natteri başına 50 litre daha iyi olur, ne kadar hacim o kadar güzel balık demektir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir