Pirana Beslemek İstiyorum.


DeaLonGÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2017
İl: Ankara
Mesaj: 1
DeaLonGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2017 23:50
Hepinize iyi akşamlar. Sırf bunun için foruma üye oldum. Eskiden japon balığı ve türünü unuttuğum bir balık beslemiştim. Bu konuda tecrübem var. Uzun zamandır piranalar ilgimi çekiyor. Zaten yemini verdikten sonra saldırgan bir hayvan da olmazmış. Şimdi ben sistemi sıfırdan kuracağım önceki akvaryumu arkadaşıma vermiştim. Zaten fazla büyükte değildi. 4-5 tane pirana yeterli olur benim için çok fazla beslemeyeceğim. Bunun için akvaryum boyutu ne kadar olmalıdır ? Filtre ve ısıtıcı haricinde almam gereken neler var ? Süsleri nasıl olmalıdır ? Birde ben genellikle canlı yemle beslemek istiyorum. Canlı yemde fiyatlardan dolayı genellikle tavuk ve balıklardan oluşur :) Bir pirana günde ortalama kaç gram canlı yem yer ? Eğer çok yiyorsa duruma göre sayısını düşürebilirim. Evet bu konu hakkında tecrübeli olan kişilerden yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Briareus34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 904
Briareus34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2017 00:14
[QUOTE=DeaLonG]Hepinize iyi akşamlar. Sırf bunun için foruma üye oldum. Eskiden japon balığı ve türünü unuttuğum bir balık beslemiştim. Bu konuda tecrübem var. Uzun zamandır piranalar ilgimi çekiyor. Zaten yemini verdikten sonra saldırgan bir hayvan da olmazmış. Şimdi ben sistemi sıfırdan kuracağım önceki akvaryumu arkadaşıma vermiştim. Zaten fazla büyükte değildi. 4-5 tane pirana yeterli olur benim için çok fazla beslemeyeceğim. Bunun için akvaryum boyutu ne kadar olmalıdır ? Filtre ve ısıtıcı haricinde almam gereken neler var ? Süsleri nasıl olmalıdır ? Birde ben genellikle canlı yemle beslemek istiyorum. Canlı yemde fiyatlardan dolayı genellikle tavuk ve balıklardan oluşur :) Bir pirana günde ortalama kaç gram canlı yem yer ? Eğer çok yiyorsa duruma göre sayısını düşürebilirim. Evet bu konu hakkında tecrübeli olan kişilerden yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :) [/QUOTE]

Konu hakkında tecrübem yok ancak az buçuk bilgilerimi paylaşayım öncelikle dış filtre şart canlı yem tükettikleri için yediklerinin bir çoğunu atıp suyu bozuyorlar akvaryumu seçerken yüksekliğe değil boyun uzun olmasını tercih edin piranalar en az 6 tane olmalı bunun için 10 tane almalısınız aralarında alfa seçip zayıfları yiyerek sayıyı 6 ya düşürürler süs tercih meselesi ama ortaya süs koymanızı tavsiye etmem köşelere belki , piranalar boyutlarına göre yem yer küçükken hergün belli bir ölçüde yerken damızlık boydayken 4 günde 1 beslenirler.

Beğenenler: [T]201647,odycemctn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir