piranha hakkında tecrübeli arkadaşlar bakarmısınz


bolafÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2008
İl: Konya
Mesaj: 377
bolafÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 12:51
Arkadaşlar ilk kez piranha besleyeceğim akvaryumda strafordan 3d fon var ama mango kökü de var elimde onu koysam nasıl olur. Kısaca bana akvaryum nasıl olmalı balıklara nasıl bakmalıyım bilgi verir misiniz? BeZGiN2013-03-06 19:39:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur NergizÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10751,2[/B] [B]7454,3[/B]
Kayıt: 20/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 3497
Onur NergizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 11:16
Mangrove kökleri dekorun en önemli parçasıdır bol bol kullanmanızı tavsiye ederim.Tabanda bej rengi 0 numara silis kum varsa çok daha güzel olacaktır.Kurumuş yapraklar ayrıca doğal bir hava katar akvaryuma.Işığın loş olması balıkların strese girmelerini engelleyecek ve doğal davranışlar sergilemelerini sağlayacaktır.Ben ışığı kuvvetli tutmanızı ancak bol bol su üstü bitkisi kullanmanızı tavsiye ederim.Hem filtrasyon hemde doğallık açısından, şiddeti düşürülmüş floresan sisteminden çok daha olumlu sonuç verecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MrNobodyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 76
MrNobodyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 16:12
Balıkları yavru olarak alacaksanız, adaptasyon süreçlerinde onlara saklanacak yer bırakmazsanız iyi olur, yani mangrove kökünü bir süre kullanmamanızı tavsiye edirim, taban kumu olarak da silis veya siyah quartz kum kullanabilirsiniz, suyu sertleştirmeyen diğer kumlar da olabilir, tercih size kalmış. Aydınlatmayı da ilk etapta bir-iki gün kapatmadan sürekli açık tutarsanız ve akabinde de bir timer yardımıyla açılış kapanış saatlerini sabitlerseniz iyi olur. Beslenmelerine gelince eğer imkanınız varsa en azından büyüme dönemlerinde karides ( marketlerde satılan dondurulmuş karidesler olabilir)kullanmanızı tavsiye ederim, bunun yanında etçil cichlidler için kullanılan kuru yemler de kullanılabilir, biraz büyüyüp dişleri geliştiğinde dana yüreğini de menülerine ekleyebilirsiniz. Bunlar harici tavuk ve balık eti de verilebilir. Bir de en önemlisi tankınızın ölçülerinin piranha beslemeye uygun olması, tabi piranha derken hangi türünü besleyeceğiniz de önemli, tek bakılan serrasalmus türlerinden besleyecekseniz tank hacmi biraz daha küçük olabilir ama sürü halinde nattereri besleyecekseniz  en azından 250 lt bir tank temin etmenizi tavsiye ederim, hatta büyüdüklerinde sorun olmaması için daha da büyük bir tank temin edebilirseniz iyi olur, ayrıca piranha alayım derken yanlışlıkla pacu almamaya dikkat edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir