Plastik bitki ile ilgili


RockVaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 44
RockVaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 23:22
ben plastik bitkiye cok karşı degilim.. tabiki akvaryumun ortasına bunları doldurmak hoş degil.. ama filtrenin önune koyunca en az filtrenin görüntüsü gidiyor ve bence akvaryum daha dogal duruyor.. renkler zevkler tartışılmaz herkes istedigi gibi doldursun... sonucta onların dogal ortamı 300 litre degil.. dogalıktan söz edeceksek plastik bitkilerden önce akvaryum zaten dogal degil.. onları yapay bi dunyada yasatıyoruz demi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 11:24
Arkadaşlar illa ki iyi olanı gerçek olanıdır ama bu şekilde türlü türlü hatta bazen ayarı kaçan eleştiriler yaparken biraz düşünmek lazım. Herkesin akvaryumunda gerçek bitki koyarak bakımını da yapabilecek bilgi, beceri ve maddi imkanı yok.
Bende akvaryum sevdalısıyım ama imkanlar yeterli olmadığından gece gündüz büyük bir akvaryum hayali kurarak ufak bir akvaryumda (yaklaşık 50 lt.dir sanırım) bir tanıdıktan rica minnet ucuz fiyata aldığım yavru maymun kafalarım ve lepisteslerimi beslemeye çalışıyorum. (Olmaması gereken bir kombinasyon biliyorum ama maymunkafalar yavru olduğu için şimdiye kadar sorun olmadı hiç. Fakat artık büyüdüler ve lepisteslerimi artık akvaryumcuya vereceğim sadece maymun kafalar kalacak) Bu akvaryumda ise maymunkafaları biraz büyüttükten sonra elden çıkarmak zorunda kalacağım mecbur ne yazık ki:(
Neyse her zaman olduğu gibi yine uzattım çünkü anlayın ki evlerinde büyük tanklar kurmaya herşeyin iyisini yapmaya imkanı olmayanlarda var bunu bilin lütfen.
Lütfen doğrusunu anlatın bu tür durumlarda hepimize, böyle olsaydı iyi olurdu diyin, hatta insaflı bir şekilde eleştirinde ama sınırı aşan bazen küçümsemeye varan eleştiriler yapmayın lütfen. Çünkü bazılarımız imkansızlıklara rağmen bu meraka gönül verenlerdeniz ve yetersiz imkanlarla iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Plastik bitkin hayırlı olsun arkadaşım. Benimde akvaryumumda plastik bitki var bir zararını görmedim. Suyumu oturttum oturtalı (yaklaşık altı yedi aydır) akvaryumumda olağan dışı bir ölüm yaşamadım. Allah daha güzelinide nasip eder bizlere inşallah...
aydins742009-02-13 11:30:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir