Platiler Dünyası


fehmi furkanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 439
fehmi furkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 15:22

Bugün sizlere bildigim kadarıyla platileri anlatacagım,degerli arkadaşlarım

Sakin bir balıktır. Fazla hareket etmez, diğer türlerle iyi geçinir. Kendi gibi küçük türlerin yaşadığı karma akvaryumda beslenebilir. Akvaryum hobisine yeni başlayanlara tavsiye edilen bir balık çeşididir. Üretimi çok kolaydır. En az 10 en fazla (yetişkin boya ulaştığında) 60'a kadar yavru doğurabilir. Dişiyi bol bitkili başka bir akvaryuma koymak yavrular için daha sağlıklıdır. Yavrular iç güdüsüyle bitkilerin arasına doğar doğmaz saklanır. Dişiler için stressiz bir doğum olurken en az yavru kaybıyla balıklar büyütülür. Yavrular yaklaşık 3-4 ayda ergenliğe ulaşırlar.

Bir platiye doğal bir için ; en az 35 litre tank önerilir. Akvaryumun bol bitkili olmasına dikkat edilmelidir. Bu bitkiler arasında saz, amazon, su mercimeği, eledoa, java moss ve vs.. Yavruların büyütülmesinde sık yapıya sahip macar otu denilen (java moss) bitki kullanılabilir. Bu bitki arasında platiler kendilerini güvende hissederler.

Barışçıldır; kendi gibi sakin ve küçük balıkların yaşadığı karma akvaryumda beslenebilir. Boyu 6cm'e ulaşabilir. Doğal yaşam alanı OrtaAmerika ve Güney Amerikadır. Akvaryum hobisine yeni başlayanların kolayca üretebileceği bir balık türüdür. Yavrularını canlı doğururlar. Sık bitkiler yavruların yaşama şansını yükseltir. Sürüler halinde dolaşırlar. 2cm'e ulaşan yavrular sürüye katılır. İyi bakılırsa 2 yıl kadar yaşayabilirler.

Canlı doğuran akvaryumlarında sıklıkla rastlanan balıklardır. Isı değişiklerinden kolayca etkilenir; ideal ısısı 24 derecedir. Erkek, dişilerden daha canlı ve renkli, daha ince gövdelidir. Az ve sık zamanlarda yapılan yemleme, gelişmelerini olumlu etkiler. Akvaryum iyi filtrelendirilmeli, su berrak olmalıdır.

Türkçe adı koray balığı ya da ateş balığı olarak da bilinir. Akvaryuma bir kan damlası gibi kırmızı rengiyle güzel bir görünüm verir. Kuyruğu siyah olanlara smokinli ya da kuyruk sallayan plati de denir.

Platiler yavruyken bile renkli olur. Tam olarak erişkin balığın rengini almasa da 2-3 haftadan sonra tam olarak rengi oturur ve bakmaktan kıskanılacak bir erişkinliğe doğru yol alır.

Kendi gibi sakin ve küçük balıkların yaşadığı akvayumlarda beslenebilir. Akvaryumda orta düzeydeki bölgelerde yüzerler. Akvaryumculuğa yeni başlayanların kolayca bakabileceği balıklardandır. Canlı doğuranlardandırlar, kolay çoğalırlar. Sık bitkiler, yavruların yaşama şansını artırır. Hepçildir

CİNSİYET:
Üsteki kırmızı erkek altaki ise dişidir.Akvaryum bol bitkili olmalıdır şöyle ki:
Yem: kaliteli kuru yemler ve akvaryumdaki yosunlar
Yavrular:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 17:33
Plati bakmak ayrı birşeydir.Mükemmel bir balıktır.Bilgiler için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozkanayhanÇevrim Dışı

[B]12122,3[/B]
Kayıt: 17/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 522
ozkanayhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 17:47
Bilgiler için teşekkür ederim gerçekten plati lerde başka bir güzellik var. sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fehmi furkanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 439
fehmi furkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 22:54
İsterseniz siyah moli ve velifera ilgili makale yapablirim ayrıca lepistesle ilgili makalem sayfa 17 de BAŞLIK: LEPİSTESLERLE İLGİLİ HER ŞEY YENİLENDİ .DİYE
kral furkan2011-05-19 23:02:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir