platiler


rifatsekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2007
İl: Adana
Mesaj: 119
rifatsekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 17:12


Diğer arkadaşların belirttiği gibi Platy ler diğer canlı doğuranlara oranla daha eğlenceli balıklardır.

Balıklarınızdan yavru alabilmeniz için onlara uygun şartları akvaryumunuzda hazırlanamanız gerekmektedir. Akvaryumunuzda bol bitki , oyuk , kayalık gibi yavrularınızı saklanacağı yerler olması şarttır.  Bitki tercihinizi plastik bitkilerle yapabileceğiniz gibi doğla bitkileride akvaryumunuzda bakabileceğinize inanıyorsanız tavsiye ederim.

Ayrıca rafya yı tek olarak düşünmeyin. Bitki ve diğer ortamları hazırladıktan sonra rafyayı bir ek , bir destek olarak düşünün. Yavru balıklar doğumdan hemen sonra iç güdüsel olarak suyun yüzeyine doğru yada saklanabilecekleri bitkilerin arasına doğru yüzerler , suyun yüzeyine gidenleri rafya diğerlerinide bitkiler kurtarabilir.

Yavruluk kullanımını bende önermeyenlerdenim. Yavruluk kullanmak biraz daha emek isteyen , zahmetli ve deneyim gerektirir. yavruluk kullanmak her zaman istenen sonucu vermemektedir. Yavruluğa ayrılan annenin strese girme gibi sebeblerden dolayı yavrularını ölü doğurma gibi istenmeyen sonuçlar doğabiliyor.

Canlı doğuran yavrularını yavruluk yerine akvaryum içinde tanktan ayırmadan büyütmek onları daha sağlıklı ve kendi başlarının çaresine bakabilen güçlü yavrular olmalarını sağlıyor.

Bu arada mutlak suretle ne kadar bitki olursa olsun kayıplarınız olması muhtemel olmakla birlikte yavrulukla da hemen hemen aynı sonucu elde edersiniz.


Yavrularınız ana tankta kendi başlarının çaresine bakabileceklerdir.

Önemli olan tanktaki diğer balıklarınızı düzenli olarak yemlemeniz. Bu sayede balıklarınızın yavru balıklarınızı yeme dürtüsünü azaltırsınız.

Ve yine tankınızda yuva , oyuk gibi büyük balıklar içinde saklanacak yerler yaparsanız ki bu platy lerin hoşlandıkları bir durumdur. Doğum yapan Anne balığınızında doğumdan sonra dinlenmesi için fırsat vermiş olursunuz.


Sağlıklı Akvaryumlar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ayşecimÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4
ayşecimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2009 17:11
Arkadaşlar tekrar merhaba
 
bnm yavrular bu ayın 18inde 3 aylık oluyolar.2 dişi plati 1 hafta arayla yavruladılar.fakat yavrualrdan bazıları deniz kabukalrının içine sıkışıp öldüler.1 taneside nasıl oldu anlamadım çalışmayan motorun içine girmiş Mutsuz şu anda canlı vaziyette 7 tane yavrum var.Bunların cinsiyetleri ne zaman belli olur?bide dişi plati en son şubat ayında doğum yaptı bidaha ne zaman doğum yapar şu anda hamile değil ve çok zayıfladı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enes585Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 84
enes585Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2010 14:41
Akvaryumunun boyutları ne kadar acaba bu arada benim 50-30h-20 çapında 30 litre akvaryumum var burada plati balığı beslemem mümkün mü?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir