platy yavruları


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 21:49

arkadaşlar 9 tane platy yawrusu var ve onları yawruluktan alıp küçük bir wazoya koydum...

ne ile beslemeliyim?

acaba anne platy'yi yawruluktan çıkarayım mı? yani nezaman yawrulaması sona erecek?

ve hangi periyotlarda yawrulaması dewam eder? (ona göre yawruluğa koyacam tekrar)

bu arada aynı şeyler lepistesler içinde geçerli...

cewaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...........

gulay2006-6-14 1:51:3

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çapkınlepistes2Çevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 291
çapkınlepistes2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2006 12:22

İyi günler;

eğer bahsi geçen yavrucuklar yeni doğmuşlarsa en az bir hafta farklı bir suya alınmamalıdır.Çünkü daha çok ufak olduklarından dirençleri yok denicek kadar az olur.Başıma çok geldi bence sizde birdaha yapmayın.

En ideal besleme tabi ki kaliteli markaların yavru pul yemleridir. Sera,tetra,tropikal gibi firmalar bu iş için en ideal olanlarıdır.Kesinlikle açık satılan pul yemleri almayın.Hafta da 1 veya 2 defa artemia verirseniz farkı görmemeniz imkansız gibi birşey.

Anneyi yavruluktan çıkarmak için karnının tamamen inmesini beklemelisiniz.Ama direkt olarak akvaryuma atmazsanız anne için iyi olur çünkü diğer balıklar anneyi rahatsız edeceklerdir.Bunun yerine "DIY" bölümünde ki alternatif yavruluk projesini uygulayıp anneyi 3-4 gün onun içinde protein ağırlıklı besleyin.

yavruluk kullanımını bek tavsiye etmiyorum ama başım sıkışınca  kullanmıyor değilim.En iyisi gebe balığı yavruluğa almaktansa akvaryumu rafya veya bitki ile doldurup akvaryumda doğurmasını beklemektir.

canlı doğuranlarda doğum peryotları 4-8 hafta arsı değişir.Eğer balığın yaşadığı ortam(ısı,yem,hiyeraşik düzen,stresiz akv. gibi koşullar)  uygunsa bu süre 4 haftaya kadar iner, eğer değilse 8 haftaya bile çıkar onun için kesin bir şey söylemek için balığı gözlemlemek gerekir.karnı şişince,ürogenital bölgesi kararınca olası doğum hazırıkları yapılmalıdır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Singar15Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 16
Singar15Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2006 14:07

Merhabalar,

Sanırım ilk yavru alışınız. Benim akvaryumumda 4 çöpçü, 2 dişi ve 1 erkek platy var. Bende ilk yavru alışımda akvaryumu bolca yeşil rafya ile doldurdum. Kumum ve canlı bitkim olmadığı için 2-3 adet bol yapraklı plastik bitki aldım. Balığım ilk seferde 7 ertesi gün 6 tane doğurdu. Yeni doğan yavruların birkaç saniye sonra kendine gelip rafya ve bitkilerin arasına saklanmaya gittiklerini görebiliyorsunuz. Aradan 3-4 hafta geçti. İkinci haftada 7 adet neon akvaryuma eklendi. Hala 13 sağlıklı kıpır kıpır yavrum var. Yavrular saklanacak yer ve geniş yüzme alanı bulunca çok daha canlı oluyorlar. Aynı zamanda çabuk güçleniyorlar.

  Ben bulunduğum yerde malesef artemia yada sinek larvası gibi canlı yemleri bulamıyorum. Bunun yerine yetişkinler için aldığım ( kaliteli olmak şartıyla) pul yemi, diskus yemini ve kuru yemi karışık sırayla bir bıçak ile toz haline getirip, çay bardağının dibinde ıslatarak veriyorum.

Sağlıklı balıklar..

Singar152006-6-14 14:13:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2006 22:23
çok teşekkürler..,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir